Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чубаров: До "кримської провокації" причетний Путін

Субота, 27 серпня 2016, 12:57

До "кримської провокацї" був залучений президент Росії Володимир Путін. 

Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Він зазначив, що досі ніхто до кінця не знає, що відбулося на початку серпня у Криму між різними військовими формуваннями РФ, однак очевидно, що з цього вони вирішили зробити провокацію. 

"В цю провокацію був залучений сам президент Росії Путін. Він, спираючись на заздалегідь підготовлену провокацію, заявив про те, що формат "нормандської четвірки" не може працювати, бо Україна діє як держава-терорист", - зазначив Чубаров. 

"Наскільки я знаю, після початку цих подій вже немає контакту між президентом Росії і президентом України. Та розмова про нібито диверсію – з боку Путіна вона була брутальною, нахабною. .... Зараз джерела говорять, що контакти між адміністраціями президентів заморожені", – заявив Чубаров.

Він зазначив, що одразу після спроби провокації зробив заяву про те, що "Путін надав нам чудовий шанс для того, щоб тепер нам, як Україні, переформатувати своє завдання і свої очікування від будь-яких діалогів і будь-яких форматів між Україною та Заходом, Україною, Заходом і Росією".

Як відомо, Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а президент Петро Порошенко вважає їх фантазіями Росії.

Віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що провокаціями у Криму Росія намагається переконати світ у неефективності "нормандського формату" переговорів і змусити західні країни зняти санкції.  

10 серпня Федеральна служба безпеки Росії заявила, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ у Криму виявили групу диверсантів, при затриманні якої "в результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії".

Один із затриманих – українець Євген Панов, якого ФСБ назвала представником Головного управління розвідки Міноборони України і звинуватила в підготовці терактів. Українська влада заперечує причетність своїх військових до ймовірних терактів у Криму.

За даними української розвідки, перестрілка в Криму поблизу Армянська в ніч на 7 серпня сталася між російськими військовими.

Згодом кількість затриманих у так званій "справі про підготовку диверсій у Криму" збільшилася до 9 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...