Справа Шеремета: У Поліції "засекретили" повернення Трояна з відпустки

П'ятниця, 5 серпня 2016, 17:13
Справа Шеремета: У Поліції засекретили повернення Трояна з відпустки

У Національній поліції відмовляються повідомити дату повернення з відпустки заступника глави Нацполіції Вадима Трояна.

Так у своєму запиті до Нацполіції від 29 липня "Українська правда" просила надати інформацію про дату повернення з відпустки Трояна, а також повідомити, чи призначена вже дата його допиту у справі про стеження за журналістом Павлом Шереметом.

Однак у відповіді Нацполіції, яку "Українська правда" отримала лише 5 серпня, жодним чином прізвище Трояна на вказується.

 

У відповіді лише зазначається, що у ході розслідування вбивства Шеремета "проводиться повний комплекс слідчих і розшукових дій, спрямованих на встановлення осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення".

Також у відповіді зазначається, що розголошення іншої інформації може зашкодити досудовому розслідуванню.

 

Після публікації новини директор департаменту з комунікацій Артем Шевченко заявив "Українській правді", що у Нацполіції повідомлять про повернення Трояна.

"Робочий графік керівників Нацполіції, а особливо керівника кримінальної поліції є службовою інформацією. Тому ви, звісно, дізнаєтесь про його повернення, коли це станеться", - зазначив Шевченко.

Як відомо, Луценко заявив, що щодо організації Трояном незаконного стеження за Шереметом і Притулою відкрито кримінальне провадження.

22 липня МВС заявило, що Троян не організовував незаконне спостереження за журналістами, високопосадовцями та керівництвом Нацполіції.

25 липня голова Нацполіції Хатія Деканоідзе заявила, що Троян перебуває у відпустці і дасть свідчення після повернення на роботу.

Один з керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув вранці 20 липня в результаті вибуху авто керівника видання Олени Притули, в якому він перебував.

Вибуховий пристрій, який підірвав автомобіль з журналістом Павлом Шереметом, був закладений близько до місця водія.

Поліція кваліфікувала подію  за статтею "умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб".

Генпрокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність.

22 липня справа була передана до Головного слідчого управління МВС, Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво.

Тоді ж ЗМІ виклали відео з моментом начебто закладення вибухівки під автомобіль, у якому загинув журналіст Павло Шеремет.

Оксана Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування