Деканоідзе: Троян відповість на питання щодо Шеремета після відпустки

Понеділок, 25 липня 2016, 01:05
Деканоідзе: Троян відповість на питання щодо Шеремета після відпустки

Перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян, який, за деякою інформацією, організував стеження за загиблим журналістом Павлом Шереметом і керівником "Української правди" Оленою Притулою, перебуває у відпустці.

Про це повідомила в ефірі "112 каналу" в неділю голова Нацполіції Хатія Деканоідзе.

Вона сказала, що дізналася про кримінальне провадження щодо стеження за Шереметом і Притулою тільки зі слів генпрокурора Юрія Луценка в суботу.

"Зараз мій заступник (Троян) у відпустці. Він приїде. І я впевнена, що він зацікавлений в якійсь прозорій перевірці. Я впевнена, що він відповість на всі питання, які є", - сказала Деканоідзе.

Вона також повідомила, що через кілька днів має повернутися з відпустки міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Як тільки приїде міністр, а через кілька днів він приїде, він отримає всю об'єктивну інформацію", - сказала глава Нацполіції.

Вона запевнила, що перші особи держави тримають на контролі розслідування вбивства Шеремета.

"Ми провели закрите засідання по цій справі у президента України. Сьогодні кілька годин тому нас з оперативниками послухав прем'єр-міністр. І, звичайно, щодня інформація є у міністра", - сказала Деканоідзе.

У той же час, вона не змогла детально пояснити, яким чином інформація надходить міністру, якщо він перебуває у відпустці.

Глава Нацполіції також розповіла, що слідство проводить "величезну роботу" у справі Шеремета.

"Це технічна робота – передивитися відео з камер спостережень в радіусі декількох кілометрів (від місця проживання журналіста). Друга складова - це опитати декілька сотень свідків", - сказала вона.

Як повідомлялося, в суботу Луценко заявив, що щодо організації Трояном незаконного стеження за Шереметом і Притулою відкрито кримінальне провадження.

22 липня МВС заявило, що Троян не організовував незаконне спостереження за журналістами, високопосадовцями та керівництвом Нацполіції.

Аваков у суботу заявив, що щодня отримує інформацію у справі Шеремета, але не вважає за потрібне публічно її коментувати.

Шеремет загинув вранці 20 липня в результаті вибуху авто, яке належить Олені Притулі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News