Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плотницький важко контужений - росЗМІ

Субота, 6 серпня 2016, 17:00

Глава самопроголошеної "ЛНР" Ігор Плотницький при замаху був важко контужений, але його життю нічого не загрожує.

Про це повідомило "Інтерфаксу" джерело в лікарні Луганська.

"Глава республіки отримав бароудар і важку контузію. Загрози життю немає", - сказало джерело.

Керівник сепаратистського ресурсу "News front" Костянтин Книрик підтвердив "Інтерфаксу" дану інформацію, уточнивши з посиланням на інформованого медпрацівника, що у Плотницького множинні травми.

"За даними медиків, у Плотницького діагностований опік грудей, ураження рогівки, однак зір не втрачено, неглибокі поранення на лобі, осколкове в передпліччя, осколкові поранення від скла автомобіля, а також сильна гіпертонія", - сказав Книрик.

За його інформацією, охоронець глави ЛНР постраждав несильно, водій зовсім не постраждав.

Раніше джерела повідомляли, що лікарі діагностували у Плотницького пошкодження життєво важливих органів - мінно-осколкові поранення печінки і селезінки.

"Йому проведена екстрена операція, яка пройшла успішно. Потім Плотницького було переведено до палати інтенсивної терапії", - стверджував співрозмовник агентства.

В той же час, бойовики "ЛНР" оголосили план-перехоплення з "виявлення диверсійно-розвідувальних груп через замах на лідера "ЛНР" Ігоря Плотницького".

Про це йдеться  у повідомленні онлайн-ресурсу бойовиків "ЛНР сегодня" з посиланням на керівника центру у зв'язках з громадськістю так званого "МДБ ЛНР" Євгенію Любенко.

"Розглядаються кілька версій події (вибуху машини Плотницького), в тому числі дії української ДРГ", - заявила вона.

Також повідомляється, що для розслідування замаху створено "комісію з числа представників генеральної прокуратури, МВС і МДБ "ЛНР", вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Як відомо, вранці 6 серпня у Луганську підірвали машину ватажка бойовиків Ігоря Плотницького. Екс-депутат від ПР Олег Царьов заявив, що Плотницький перебуває у важкому стані у лікарні.

Радник глави СБУ Юрій Тандіт підтвердив повідомлення про те, що внаслідок вибуху у Луганську ватажок "ЛНР" зазнав поранення. 

"Це лише зайве підтвердження того, що там (на окупованій території Луганської області) постійно усе неспокійно, триває боротьба за владу, грошові потоки і вони (бойовики) ділять  між собою ці канали", - додав Тандіт. 

У свою чергу речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник заявив, що українська сторона не причетна до замаху на ватажка бойовиків "ЛНР"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування