Стали відомі головні поплічники у земельній справі Кернеса і Добкіна

Четвер, 15 вересня 2016, 12:52

У справі, по якій ГПУ за підтримки СБУ проводить обшуки у Харкові, фігурують 5 чиновників.

Про це "Українській правді" стало відомо з джерел у ГПУ

Фігурантами  земельних махінацій зазначаються екс- мер Харкова (2006-2010 роки) Михайло Добкін, нинішній мер Харкова Геннадій Кернес, директор юрдепартаменту Харківської міськради Володимир Коваленко, головний архітектор Харкова Чечельницький та колишній керівник харківського управління держкомзему Юрій Санін.

 

На думку слідства, злочини здійснювались з 2008 по 2014 роки, коли мерами міста, а це означає, що головами міськради були Добкін, а потім - Кернес.

Слідство стверджує, що в цей період службовими особами міськради усупереч законам передано землі комунальної власності міста площею 653,6 гектарів загальною вартістю 4,05 млрд гривень у власність 98 обслуговуючим житловим кооперативам, мета діяльності та членство у яких суперечать  вимогам житлового кодексу і виключають передачу землі безкоштовно.

Йдеться про те, що члени кооперативу не потребують поліпшення житлових умов та не перебувають на обліку в органах виконавчої влади.

Найбільша площа земель, згідно з даними ГПУ, була виділена у 2010 році – 236,45 гектарів загальною вартістю 1 446 238 тис гривень.

У 2008 році міськрадою було передано  182, 06 га землі вартістю 1 128 772 тис грн.

 
 

Як відомо, раніше генпрокурор Юрій Луценко повдіомив УП, що у Харкові з самого ранку тривають обшуки у приміщеннях, які належать меру Геннадію Кернесу та матері депутата Добкіна.

Обшуки відбуваються у зв'язку з кримінальною справою відносно організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн.

Оксана Коваленко,  УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News