Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Карімов помер від інсульту - звіт медиків

Субота, 3 вересня 2016, 00:03

У президента Узбекистану Іслама Карімова 27 серпня був діагностований геморагічний інсульт (крововилив в мозок), він втратив свідомість, після чого впав у кому, з якої так і не вийшов до моменту констатації його біологічної смерті.

Це випливає з медичного висновку, опублікованого виданням "Газета.uz".

У звіті сказано, що Карімов був доставлений в Центральну клінічну лікарню Медико-санітарного об'єднання Міністерства охорони здоров'я Республіки Узбекистан із втратою свідомості 27 серпня близько 9:00 ранку.

Проведені дослідження, включаючи КТ головного мозку, виявили наявність у пацієнта гострого порушення мозкового кровообігу з масивним субарахноїдальним крововиливом (інсульт). Також в медичному висновку сказано, що у Карімова зупинялося серце, але реанімаційні заходи протягом 20 хвилин дозволили відновити серцеву діяльність. При цьому він впав у кому і був переведений на апарат штучної вентиляції легенів.

2 вересня 2016 року, незважаючи на проведені вищевказані заходи, повний обсяг діагностичних, лікувальних маніпуляцій та інтенсивної терапії, о 20:15 настала зупинка серцевої діяльності.

Інтенсивні реанімаційні заходи не дали ефекту і о 20:55 у пацієнта констатована біологічна смерть.

Донька президента Узбекистану Лола Карімова повідомила про смерть свого батька 2 вересня. Практично одночасно з публікацією Лоли Карімової-Тілляєвої з'явилося офіційне повідомлення уряду і парламенту Узбекистану.

У країні з 3 вересня в зв'язку зі смертю глави держави оголошений триденний траур.

Як відомо, до останнього моменту влада Узбекистану продовжувала переконувати громадськість у тому, що президент Карімов живий.

Зокрема, 2 вересня у ЗМІ то з’являлася, то спростовувалася інформація про смерть глави держави, незважаючи на те, що напередодні були опубліковані фотографії з підготовки до його поховання.

31 серпня донька президента Узбекистану Іслама Карімова Лола привітала співвітчизників з Днем незалежності і подякувала за підтримку і побажання одужання її батькові.

Тоді як пізно ввечері 29 серпня агентство "Фергана", посилаючись на джерела, повідомило про смерть Карімова.

Джерело УП в оточенні президента Узбекистану тоді також підтвердило інформацію про смерть глави держави.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування