Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зіткнення під "Київміськбудом": 3 затриманих, 2 поліцейські постраждали

П'ятниця, 9 вересня 2016, 10:46
Зіткнення під Київміськбудом: 3 затриманих, 2 поліцейські постраждали

Поліція доставила у Печерський відділок трьох учасників безладів під офісом "Київміськбуду" у п'ятницю зранку.

Про це повідомляється на сайті київської поліції.

У повідомленні нагадали, що близько 8:30 до будівлі "Київміськбуду" прийшли приблизно 50 осіб з автомобільними шинами, розкидали сміття і заблокували вхід в установу.

Під час розблокування будівлі поліцією троє правоохоронців отримали тілесні ушкодження та знаходяться у лікарняних закладах.

"На місці несуть службу працівники поліції та Національної гвардії України", – додали у відомстві.

У свою чергу представники цивільного корпусу "Азов" заявили "Українським новинам", що поліція затримала 10 їхніх представників, які блокували офіс "Київміськбуду". Також вони додали, що ще 20 учасників зіткнення отримали поранення і звернулися за медичною допомогою.

 

Наразі перед входом в офіс сидять люди в будівельній формі та касках.

Представник прес-служби київської поліції Ірина Левченко не змогла відповісти на запитання "УП", чи є затримані представниками "Азову".

У свою чергу речник київської поліції Оксана Блищик на своїй сторінці у Facebook повідомила, що поліція розпочала два кримінальні провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Як відомо, це зіткнення пов'язане з забудовою у Святошинському провулку, 2, де "Київміськбуд" намагається звести 25-поверхову будівлю і проти чого виступають місцеві мешканці. На місці будівництва вже неодноразово відбувалися зіткнення.

Присутні кажуть, що увечері 8 вересня там були сутички і стрілянина.

Активісти намагалися увірватися на територію будівництва, вони почали кидати піротехнічні засоби та димові шашки. У відповідь охоронці та працівники будівельного майданчику запалили шини.

Співробітники поліції втрутилися у конфлікт і врегулювали ситуацію.

Згодом представники цивільного корпусу "Азов" та місцеві мешканці, що пікетували ділянку у Святошинському провулку, увійшли на територію і планували залишитися на ніч, щоб її знову не зайняли.

Як відомо, будівельний скандал у Святошинському провулку розгорнувся у лютому .

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування