Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Парубій пропонує візовий режим і посилення санкцій для РФ

Понеділок, 3 жовтня 2016, 11:09
Парубій пропонує візовий режим і посилення санкцій для РФ
ITAR-TASS

Верховна Рада має розглянути питання запровадження візового режиму для росіян та розширення санкцій для Росії.

Про це заявив голова парламенту Андрій Парубій, відкриваючи погоджувальну раду.

"У п’ятницю в Росії було затримано українського журналіста Романа Сущенка. Російські імперіалісти намагаються звинуватити його у шпигунстві. Якщо раніше у Росії путінський режим знищував свободу слова і переслідував власних журналістів, то тепер там небезпечно працювати і закордонним журналістам", – сказав він.

Спікер закликав "всі країни вільного світу, всі міжнародні організації дати жорстку оцінку переслідуванню журналіста – громадянина України".

"Також хочу, щоб ми обговорили наступне питання: на початку 2016 року я вніс до Верховної Ради проект постанови про звернення до Кабінету міністрів щодо припинення дії угоди між урядом України та урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації. Можливо, є сенс сьогодні нам підняти питання і повернутися до введення візового режиму з Російською Федерацією", – заявив Парубій.

"А також, я думаю, що, можливо, є сенс, щоб ми обговорили питання розширення санкцій щодо Росії. Це є компетенція Верховної Ради – і я думаю, що був би сенс, щоб ми могли проголосувати це питання", – додав він

"Ми повинні давати жорстку і швидку реакцію на подібні дії, які відбуваються в Російській Федерації проти українських журналістів", – переконаний голова Верховної Ради.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...