У Щасті українській стороні передали тіла двох загиблих на Світлодарській дузі

Неділя, 25 грудня 2016, 11:17

У місті Щастя Луганської області українській стороні були передані тіла двох військових, які загинули на Світлодарській дузі 18 грудня.

Про це повідомляє в неділю кореспондент "Громадського".

 

Загиблі українські бійці служили у 54 бригаді ЗСУ. Один з них — лейтенант Яровий з позивним "Шайтан", інший — солдат Байкус з позивним "Ваха". Вони загинули першими в бою на Світлодарській дузі 18 грудня.

 

Представники цивільно-військового співробітництва Міноборони передали тіла двох загиблих бойовиків представникам "ЛНР", натомість з "ЛНР" передали тіла українських військових.

 

Передача відбувалась під наглядом членів СММ ОБСЄ.

 

Координатор проекту ЗСУ "Евакуація 200" Михайло Котелевський сказав "Громадському", що він оглянув попередньо тіла, і вони дійсно схожі на тіла двох українських військових з 54 бригади (точно встановить експертиза і опізнання рідних), і слідів катувань не зафіксував.

"Там кульові поранення, не сумісні з життям", — сказав він.

"Громадське" зазначає, що передача тіл військових стала можлива завдяки Мінським домовленостям.

Як відомо, 18 грудня у районі Світлодарської дуги бойовики намагалися вибитипередові підрозділи Збройних сил України з позицій, але зазнали поразки в бою. З боку ЗСУ загинули 5 військовослужбовців, 6 зазнали поранень, а втрати противника склали не менше 25 бойовиків, ще близько 30 отримали поранення.

Пізніше підтвердилася інформація, що один боєць Збройних сил України тоді потрапив у полон, до цього він вважався зниклим безвісти.

Журналісти й волонтери повідомляли, що бойовики розсилають фото й відео трьох осіб, взятих у полон на Світлодарській дузі й убитих на окупованій території.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News