Кузьмін просить СБУ відкрити справу про держзраду Порошенка

П'ятниця, 13 січня 2017, 12:58

Екс-перший заступник генпрокурора Віктора Пшонки Ренат Кузьмін просить СБУ відкрити кримінальне провадження за фактом державної зради президента Петра Порошенка.

Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

За словами Кузьміна, в той момент, коли Україна веде війну з Росією "громадянин України Петро Порошенко, він же Верховний головнокомандувач і президент країни в змові зі своїм найближчим оточенням і топ-менеджерами компанії "Рошен" систематично здійснює навмисні дії на шкоду Україні".

"Саме вони під час збройного конфлікту з Росією організували роботу Липецької фабрики "Рошен", що належить Порошенку і в минулому році перерахували до російського бюджету майже 600 млн. рублів, свідомо знаючи, що з федерального бюджету фінансується російська армія, з якою і воює Україна. При цьому в магазинах Донбасу і Криму вільно реалізується продукція підприємства "Рошен", наповнюючи місцеві бюджети цих територій", - заявив він.

Кузьмін попросив очільника СБУ Василя Грицака зареєструвати кримінальне провадження "за фактом державної зради, вчиненої Петром Порошенко, його найближчим оточенням і топ-менеджерами "Рошен".

Водночас Кузьмін заявив, що відмова виконати його вимоги "буде розцінюватися як умисне приховування від обліку тяжкого злочину шляхом його не реєстрації", за що нестиме відповідальність Грицак.

У СБУ прокоментували заяву Кузьміна: "Якщо офіційно надійде таке звернення, ми  будемо його розглядати у встановленому порядку".

Як відомо, Ренат Кузьмін був першим заступником генпрокурора Віктора Пшонки і очолював Головне управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ з 2010 по 2015 роки.

ЗМІ неодноразово писали, що під його керівництвом управління з розслідування фабрикувало справи стосовно колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, міністра оборони Валерія Іващенка та інших.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News