Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавров розповів про непозбувну бентегу після заяви Порошенка

Понеділок, 23 січня 2017, 11:32

Глава МЗС Росії Сергій Лавров наполягає, що Україна повинна взяти під свій контроль ділянку кордону з РФ, яку нині контролюють бойовики та Москва, в останню чергу.

Про це він заявив на прес-конференції за підсумками переговорів з главою МЗС Угорщини Петером Сиярто, передають РИА Новости.

"Ми привернули увагу до серйозної стурбованості, яку викликають останні висловлювання президента Порошенка, який безапеляційно заявив, що Україна не буде робити нічого з тих політичних реформ, які прописані в мінських домовленостях, поки не будуть безумовно виконані всі аспекти, що стосуються сфери безпеки, включаючи відновлення повного контролю українських ЗС над кордоном з Росією", - сказав Лавров.

Лавров переконаний, що "це прямо суперечить тому, що записано в комплексі заходів".

Раніше віце-спікер, представник України в тристоронній контактгрупі Ірина Геращенко в інтерв'ю "Українській правді" заявила, що Росія може "умовно" і тимчасово виконати дві умови Мінських угод і шантажувати Київ виборами і амністією для бойовиків.

У віце-спікера немає сумніву в тому, що Росія поки не збирається йти з Донбасу.

"Їй важливо, щоб залишився відкритим кордон на 400 кілометрів, щоб далі бойовики утримували Дебальцеве, куди щодня через залізницю поставляється російська зброя, щоб і далі в ОРДЛО діяли ці незаконні збройні формування, які налічують до 40 тисяч осіб, з яких щонайменше шість тисяч – це кадрові російські військові з перешитими шевронами", – каже Геращенко.

Як відомо, у жовтні 2016 року президент Петро Порошенко заявив, що Україна не буде виконувати політичну частину Мінських домовленостей, поки не буде виконао пакет з безпеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування