Мей закликала Трампа діяти за прикладом Рейгана щодо Росії

П'ятниця, 27 січня 2017, 02:20
Мей закликала Трампа діяти за прикладом Рейгана щодо Росії
Getty

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей порадила Трампу "співпрацювати" з Путіним, але "остерігатися" його.

Про це пише The Independent.

Мей закликала США і Великобританію взаємодіяти з Кремлем "з позиції сили" і попередила про загрозу Заходу в разі їх невдачі.

"Коли мова йде про Росію, часто має сенс звернутися до прикладу президента Рейгана, який в ході переговорів зі своїм колегою Михайлом Горбачовим дотримувався принципу з приказки "довіряй, але перевіряй", - сказала Мей в ході свого візиту в США на засіданні Республіканської партії в Філадельфії.

"З президентом Путіним, моя порада, треба співпрацювати, але остерігатися", - зазначила вона.

Як пише видання, в Кремлі вже звинуватили міністра закордонних справ Великобританії Бориса Джонсона в прагненні почати нову холодну війну і вбити клин між Москвою і Вашингтоном.

Мей заявила, що "немає невідворотного конфлікту між Росією і Заходом. І немає неминучого відкату до часів холодної війни. Але ми повинні взаємодіяти з Росією з позиції сили".

"Дні коли Британія і Америка втручалися в суверенні країни в спробі переробити світ за своєю подобою пройшли. Але ми не можемо дозволити собі стояти осторонь, коли загроза реальна, коли в наших інтересах втрутитися. Ми повинні бути сильними, розумними і тверезими. І ми повинні демонструвати рішучість стояти на захисті наших інтересів", - заявила Мей

Нагадаємо, Трамп похвалив Велику Британію за те, що країна вирішила відмовитися від Євросоюзу, який, на його думку, перебуває на межі розвалу, та пообіцяв нову торгову угоду якнайшвидше.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...