АТО: Окупанти б’ють з артилерії по Авдіївці, поранено цивільного

Вівторок, 31 січня 2017, 06:46

Протягом  доби, 30 січня, окупанти з важкої артилерії, мінометів і танків здійснили 71 обстріл обстріл позицій ЗСУ, найнапруженішою залишається ситуація в районі Авдіївки.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, на Донецькому напрямку в районі Авдіївки російсько-окупаційні війська застосовували 152 та 122-міліметрову артилерію, 120 та 82-міліметрові міномети, гранатомети і стрілецьку зброю. Також, з тих же видів озброєння бойовики багаторазово обстрілювали Зайцеве, Троїцьке, Кам’янку, Новотроїцьке Луганське, Невельське та Опитне. По Піскам та Авдіївці протягом дня вогонь вели танки.

На Маріупольському напрямку зі 152 та 122-міліметрової артилерії загарбники вели вогонь по Водяному та Красногорівці. З мінометів різних калібрів обстрілювали Новотроїцьке, Красногорівку, Новогригорівку, Талаківку та Лебединське. З гранатометів та стрілецької зброї – Павлопіль, Талаківку, Лебединське, Гнутове, Широкине та Водяне. По Новогригорівці вела вогонь БМП противника.

На Луганському напрямку з мінометів обстріляно Троїцьке, Попасну Новоолександрівку. З гранатометів – Новозванівку та Станицю Луганську.

Загалом за добу зафіксовано 71 обстріл. Троє військових ЗСУ загинуло, двадцять поранено і четверо травмовано.

Як повідомив глава ГУМВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін в Facebook, о 5 годині ранку бойовики обстріляли житловий будинок в Авдіївці, поранення отримав місцевий житель.

Вранці 29 січня бойовики розпочали штурмові дії в районі авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ, є втрати з обох сторін.

Президент Петро Порошенко 30 січня перервав свій робочий візит до Німеччини через події в Авдіївці.

Внаслідок обстрілів місто залишилося без енергопостачання, електроенергії і тепла.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування