День в АТО: 4 військових постраждали

Вівторок, 31 січня 2017, 17:52

Проросійські бойовики у вівторок обстрілюють позиції Збройних сил України переважно з важкого озброєння.

Як повідомляє прес-центр АТО, загалом у вівторок зафіксовано 46 обстрілів - двоє військових поранено, двоє травмовано.

"На Маріупольському напрямку зі 122 міліметрової артилерії обстрілювали Водяне та Бердянське. Зі 120 міліметрових мінометів – Новогригорівку, Красногорівку, Павлопіль, Талаківку, Новотроїцьке та знову ж – Водяне. По Широкиному та Новогригорівці бойовики вели вогонь з стрілецької зброї. По Чермалику – снайпер", - сказано у повідомленні.

На Донецькому напрямку, в районі Авдіївки, бойовики випустили по українських позиціях близько сотні снарядів РСЗВ БМ-21 "Град". Також вони обстрілювали позиції ЗСУ зі 152-міліметрової артилерії. Багаторазово вогонь вели танки.

"По Авдіївці, Опитному та Верхньоторецькому – 120-міліметрові міномети, а по Луганському – гранатомети та стрілецька зброя", - зазначили у прес-центрі.

На Луганському напрямку проросійські війська неодноразово вели вогонь по позиціях ЗСУ з 82-міліметрових мінометів в районі Кримського, Троїцького та Новозванівки.

Як повідомлялося, найскладніша ситуація у вівторок зберігається в Авдіївці на Донеччині, і на ділянці фронту на маріупольському напрямку Водяне – Широкине.

Зокрема 31 січня проросійські війська продовжили штурмові дії і активно застосовують артилерію і міномети в районі населеного пункту Авдіївка.

В результаті обстрілів у Авдіївці припинене електропостачання, обмежене теплопостачання та водопостачання. Ремонтні бригади не зможуть вийти на місце розриву лінії електропостачання через безупинні обстріли.

У вівторок ввечері президент Петро Порошенко дав доручення головам обласних та Київської міської державним адміністраціям вжити невідкладних заходів щодо надання гуманітарної допомоги мешканцям Авдіївки, які постраждали внаслідок обстрілів.

В переліку першочергових заходів – забезпечення теплим одягом, дизпаливом, засобами обігріву, продуктами харчування тощо.

Глава держави також доручив опрацювати питання щодо визначення місць для тимчасового розміщення мешканців Авдіївки, у разі виникнення необхідності їх евакуації з міста.

З метою реалізації цих невідкладних дій створено Штаб надання гуманітарної допомоги постраждалим регіонам області, роботу якого координує голова Донецької ОДА Павло Жебрівський у взаємодії з усіма керівниками областей України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:23
На Донеччині росіяни вдарили по житловому сектору: загинула жінка
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
Усі новини...