Росія намагаеться звинуватити владу України в обстрілах Авдіївки

Середа, 1 лютого 2017, 12:35

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що українська влада заводить ситуацію на Донбасі в глухий кут. 

Про це він сказав на прес-конференції за підсумками російсько-арабського форуму співробітництва, передає російське агентство "РИА Новости".

"Всі знають, хто на Україні заводить ситуацію в глухий кут, і останні провокації київського режиму, які днями відбулися, зайве тому підтвердження. Навіть глибоко упереджена німецька преса визнала, що за всім цим стоїть Порошенко, якому дуже важливо загострювати ситуацію, щоб Україну не забули. Але це на його совісті, він підписався під мінськими домовленостями і зобов'язаний їх виконувати", - заявив Лавров.

Як відомо, з 29 січня в районі Авдіївки почалося загострення ситуації: бойовики застосовують установки "Град" і танки, через обстріли у місті немає електропостачання, воду подають за графіком, у домівках ледь тепло.

Влада готова евакуювати мешканців прифронтового міста, яке контролює Київ.

Замість припинення вогню, про яке домовлялися сторони і до якого закликали представники інших країн, у середу вранці бойовики продовжили обстріли українських позицій в районі Авдіївки.

Пізніше російська сторона у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін гарантувала українській стороні припинення вогню у районі прифронтової Авдіївки Донецької області.

Народний депутат від фракції "Опозиційний блок" Нестор Шуфрич звинуватив українську владу в саботажі Мінських домовленостей і ескалації конфлікту на Донбасі.

Більше про ситуацію у Авдіївці читайте у матеріалі: Замерзнути у вогні. Що відбувається в Авдіївці?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування