Мін'юст зареєстрував порядок перевірки електронних декларацій

Понеділок, 13 лютого 2017, 22:46

Міністерство юстиції зареєструвало напрацьований робочою групою при секретаріаті Кабміну Порядок повної перевірки електронних декларацій чиновників.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Таким чином, тепер Національне агентство з питань запобігання корупції має можливість провести повноцінний аналіз статків чиновників у поданих ними електронних деклараціях.

У відомстві нагадали, що робоча група з підготовки порядків щодо проведення повної перевірки електронних декларацій та стилю життя чиновників була сформована після того, як НАЗК впродовж кількох місяців не могло подати для реєстрації в Мін’юсті якісно розроблені версії документів, які б повністю відповідали чинному законодавству та не обмежували права людини.

До складу робочої групи увійшли члени НАЗК, команда експертів Міністерства юстиції під головуванням міністра юстиції Павла Петренка, представники громадськості, правоохоронних органів, прокуратури та Національного антикорупційного бюро.

На розробку фінального тексту Порядку проведення повної перевірки електронних декларацій чиновників їм знадобився тиждень.

"За основу затвердженого проекту документа були взяті напрацювання Мін’юсту з урахуванням усіх пропозицій та зауважень, які надійшли від учасників робочої групи.

10 лютого напрацьований спільними зусиллями Порядок був прийнятий на засіданні НАЗК та надісланий до Мін’юсту", - зазначили у відомстві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування