Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПА НАТО закликала РФ слідувати імплементації Мінських угод

Четвер, 2 лютого 2017, 02:46

Президент парламентської Асамблеї НАТО Паоло Аллі у відповідь на звернення постійної делегації України в ПА НАТО, закликав до негайної деескалації насильства та поваги до домовленостей про припинення вогню.

Про це йдеться у заяві президента ПА НАТО.

Паоло Аллі висловив занепокоєння щодо інтенсифікації насильства на Сході України.

Потужні обстріли під Авдіївкою – кричуще порушення угод про припинення вогню, що призвело до жертв серед мирного населення та руйнації важливої цивільної інфраструктури. Президент ПА НАТО засудив це насильство та закликав до негайної деескалації.

У листі голови постійної делегації України в ПА НАТО Ірини Фріз, адресованому Паоло Аллі, відзначається ризик гуманітарної катастрофи в цьому районі зони АТО.

ПА НАТО в черговий раз засвідчила підтримку суверенітету та територіальній цілісності України, закликавши Росію відмовитися від незаконної анексії Криму, припинити підтримку бойовиків-сепаратистів у Східній Україні та слідувати імплементації Мінських домовленостей.

"Будь-які подальші зміни зобов’язань, що були зроблені в рамках припинення вогню та мирного вирішення конфлікту на Сході України є неприйнятними та небезпечними", - заявив Паоло Аллі.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію використати свій "значний вплив" на бойовиків на сході України і припинити бойові дії поблизу Авдіївки.

Як відомо, з 29 січня в районі Авдіївки почалося загострення ситуації: бойовики застосовують установки "Град" і танки, через обстріли у місті немає електропостачання, воду подають за графіком, у домівках ледь тепло.

Замість припинення вогню, про яке домовлялися сторони і до якого закликали представники інших країн, у середу бойовики продовжили обстріли українських позицій в районі Авдіївки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування