В Авдіївці на одній ділянці тиша для ремонту, на інших - обстріли

Четвер, 2 лютого 2017, 08:30
В Авдіївці на одній ділянці тиша для ремонту, на інших - обстріли

В четвер вранці о 9 годині на одній з ділянок в районі Авдіївки встановлено режим тиші для здійснення ремонтних робіт з відновлення електропостачання.

Про це "Українській правді" повідомив заступник комбата Олександр Самарський.

"Зараз на одній з ділянок оборони Авдіївки за домовленістю з ОБСЄ встановлено тишу. Підкреслюю, мова йде про одну ділянку", - сказав він.

За його словами, загалом ситуація "більш-менш, частково стабілізована". "Однак з боку ворога продовжують працювати міномети. Артилерія затихла", - сказав він.

У відповідь на питання, як минула ніч в районі Авдіївки, Самарський сказав: "Ніч пройшла краще, ніж вчора, але гірше, ніж до загострення. Бойовики не використовували "Гради", але була артилерія 122 і 152 калібру", - сказав він.

Також, за словами Самарського, бойовики намагалися знову один раз штурмувати позицію, яку втратили у неділю, однак безуспішно.

Як відомо, раніше бойовики ОРДО не впустили патруль СММ ОБСЄ до Ясинуватої.

З 29 січня в районі Авдіївки почалося загострення ситуації: бойовики застосовують установки "Град" і танки.

У понеділок, 30 січня о 19:20 було перебито останню нитку живлення, якою подавалась електроенергія до Авдіївки, робота Донецької фільтрувальної станції зупинилася.

Наразі в Авдіївці немає світла, води та виникли проблеми з опаленням.

У середу сторони домовилися про тимчасове припинення вогню до 17:00. Ремонтні бригади намагалися відновити пошкоджену інфраструктуру міста. Однак бойовики порушили режим тиші і обстріляли бригаду ремонтників в Авдіївці.

Тристороння контактна група закликає припинити вогонь в районі Авдіївки максимум до 5 лютого.

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...