Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Найєм подав до суду через порушення при виборі керівництва ДБР

Четвер, 2 лютого 2017, 14:49

Депутат від БПП Мустафа Найєм звернувся до Печерського райсуду Києва зі скаргою на відсутність реакції Генпрокуратури на порушення в процесі обрання керівництва Державного бюро розслідувань.

Як говориться у документі, ГПУ залишила без уваги його скаргу від 24 січня 2017 року на те, що членами конкурсної комісії з відбору голови ДБР стали люди без вищої юридичної освіти, що суперечить закону.

Як пише Найєм у Facebook, член комісії від Верховної Ради Владислав Бухарєв і член комісії від Кабінету міністрів Іван Стойко не мають вищої юридичної освіти – однак перший заступник генпрокурора Юрій Столярчук відповів нардепу, що порушень не бачить і перевіряти нічого не стане, оскільки в заяві "не зазначено, в якому саме документі було порушено закон".

"Ми вирішили допомогти пану Столярчуку розібратися принаймні в ситуації з кандидатом від парламенту – знайшли відповідні документи, а в процесі пошуку виявили ще й стенограму профільного комітету, де чітко зафіксовано, що всі члени комітету знали про відсутність в одного з кандидатів вищої юридичної освіти й проте за нього проголосували. Тим самим свідомо порушивши закон", – зазначає Найєм.

За його словами, на тому засіданні був присутній тоді депутат, а тепер генпрокурор Юрій Луценко.

"Усі ці документи й стенограму ми знову подали в Генеральну прокуратуру, вимагаючи почати кримінальне провадження за фактом кримінального злочину, передбаченого ст. 366 Кримінального кодексу України", – повідомляє Найєм.

Однак одночасно він звертається до суду з вимогою зобов'язати ГПУ почати відповідне кримінальне провадження.

Найєм зазначає: "На даний момент 10 із 19 кандидатів, що пройшли на наступний етап конкурсу, – це співробітники органів президентської вертикалі: ГПУ, ДФС і СБУ".

Держбюро розслідувань має повноцінно запрацювати в листопаді 2017 року й перебрати на себе майже всі функції Генпрокуратури з виявлення, припинення, розкриття й розслідування злочинів, вчинених екс-президентом, членами уряду, вищого керівного складу держорганів, керівником НАБУ, САП, більшістю керівного й особового складу правоохоронних, податкові, митних органів тощо (крім тих, які  належать до підслідності НАБУ).

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування