Янукович: Я не просив вводити війська в Україну

Середа, 22 лютого 2017, 09:27

Екс-президент України Віктор Янукович заявив, що не звертався до президента Росії Володимира Путіна з проханням ввести війська.

Про це передає російське видання ТАСС з посиланням на поки не опубліковане інтерв'ю Януковича групі журналістів.

"Я не зраджував свій народ", – сказав Янукович

"Я не просив вводити війська в Україну. Це не так", – сказав він і додав, що лист президенту Росії Володимиру Путіну він не посилав, а направив "заяву".

"Це не лист, а заява, по-перше. По-друге, є закони. Я не зраджував своєму народу, я намагався свій народ захистити, і зробити це в рамках своїх повноважень", – сказав Янукович.

Він пояснив, що його головною метою при цьому було "зупинити банди нелегалів", які "почали знищувати людей на Донбасі".

"Я шукав способи захисту для людей", – сказав Янукович.

Про те, що Янукович попросив ввести війська на Україну, 4 березня 2014 року на засіданні Радбезу ООН заявляв постпред Росії Віталій Чуркін.

Чуркін на засіданні зачитав звернення Януковича, в якому зокрема зазначалося: "… звертаюся до президента Росії Володимира Володимировича Путіна з проханням використовувати збройні сили Російської Федерації для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності та захисту населення України".

Перед цим 1 березня 2014 року Рада Федерації підтримала звернення президента РФ Володимира Путіна та дала згоду на введення російських Збройних Сил РФ на територію українського Криму, куди за два тижні до цього зайшли російські військові без опізнавальних знаків.

Головна військова прокуратура отримала від ООН офіційну фотокопію заяви екс-президента Віктора Януковича від 1 березня 2014 року з проханням ввести війська Російської Федерації в Украіну.

До третьої річниці розстрілів на Майдані й утечі з України Янукович дав інтерв'ю групі журналістів і повідомив, що спрямував звернення лідерам Німеччини, Франції, Польщі, керівникам Ради Європи, ПАРЄ і Європарламенту, а також листи президентам РФ і США.

За даними російських ЗМІ, колишні українські функціонери, які переховуються в Росії від кримінального переслідування, займаються там бізнесом, наукою, ведуть політичне життя.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News