CNN: Радник Трампа задав новий тон відносно РФ та ІДІЛ

Неділя, 26 лютого 2017, 05:18

Новий радник президента США з національної безпеки Герберт Макмастер задав по ряду важливих питань тон, що різко відрізняється від того, який використовувався його попередником Майклом Флінном, а також главою Білого дому Дональдом Трампом.

Про це пише CNN.

За даними джерела телеканалу, на засіданні Ради національної безпеки США Макмастер, зокрема, назвав Росію ворогом, а не другом. Такий вислів контрастує з позицією головного стратега Білого дому Стіва Беннон, який називав Європейський Союз "неповноцінною конструкцією" і висловився за зміцнення зв'язків з окремими європейськими країнами. Крім того, Макмастер виступив на захист світового порядку, який встановився після Другої світової війни, заявивши про необхідність збереження миру і безпеки.

Макмастер заявив також, що використання терміну "радикальний ісламський тероризм", який часто використовував його попередник Майкл Флінн і сам Трамп, не допоможе Вашингтону в роботі з союзниками з метою розгромити терористичні угруповання. Ця фраза, за його словами, марна, оскільки такі терористичні організації, як "Ісламська держава", являють собою перекручення ісламу, і є, таким чином, неісламськими.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку увечері 13 лютого через скандал навколо контактів з Росією. Трамп призначив на цю посаду генерал-лейтенанта Макмастера.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування