Гройсман кличе учасників блокади на металургійні підприємства

Вівторок, 28 лютого 2017, 12:07

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запросив учасників "блокади торгівлі з окупантами" на Донбасі на металургійні підприємства, які страждають від блокади.

Про це він заявив на нараді з представниками металургійної промисловості.

"Я не знаю людей, які там блокують, але тих, хто організовує, я знаю. І, в принципі, навіть здогадуюся, хто їм допомагає це робити. Але це проти України… Ми вміємо аналізувати і ми не будемо працювати за чужим сценарієм. Нас важко дуже спровокувати на чужий сценарій. Ми будемо діяти відповідально", – заявив Гройсман.

Він наголосив, що від блокади страждає металургійна галузь, Україна почала "втрачати суміжні ринки", а це послабляє економічні можливості держави.

"Я десь тиждень назад зустрічався… до мене звернувся один із керівників фракції парламенту, щоб я зустрівся з одним представником так званого "штабу блокади". Я зустрівся, пояснив приблизно те саме, що зараз я говорю, – і зворотного зв’язку я не отримав, більше тижня вони там щось думають", – сказав Гройсман.

"У мене інша пропозиція. Я хочу вас попросити, шановні колеги: чи не могли б ви запросити "штаб блокади" в повному складі на ваші підприємства для зустрічі з трудовим колективом?", – зазначив він.

"Я публічно звертаюся до "штабу блокади": дорогі друзі, будь ласка, прошу всіх керівників блокади разом відвідати по черзі всі підприємства, які ви фактично поставили на межу знищення. Тому дуже правильно прийти до колективу, пояснити свої дії, пояснити альтернативи, які ви пропонуєте, – щоб цей діалог відбувся", – сказав прем'єр. 

Він попросив зробити це "дуже швидко".

"Це десятки тисяч українських родин, людей, які потребують від вас пояснень: що ви робите, навіщо ви це робите, хто вас мотивує це робити й як ви бачите далі ситуацію, в середньостроковій перспективі, навіть у короткостроковій перспективі – на найближчі 8 місяців", – сказав голова уряду.

На прохання підтвердити запрошення один із керівників підприємств відповів: "Приглашаем".

"Я тоді просив би персонально, щоб ці люди відвідали підприємства і зустрілися з трудовими колективами. Одна справа, коли говорять керівники, а інша справа, коли будуть говорити металурги, які працюють у дуже непростих умовах", – сказав Гройсман.

"Сподіваюся, що цей діалог матиме позитивні наслідки", – додав він.

Як відомо, напередодні у штабі блокади відмовилися від переговорів з урядом.

Олена Рощенко, УП, доповнено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування