Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У штабі блокади відмовилися від переговорів з урядом

Вівторок, 28 лютого 2017, 01:05
У штабі блокади відмовилися від переговорів з урядом

Штаб блокади ОРДЛО відмовляється вести переговори із прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом і планує розширити географію блокади.

Про це йдеться в оголошенні штабу блокади у facebook.

Учасники блокади Донбасу вважають, що оскільки і бойовики ОРДЛО, і Кремль, і вище керівництво України виступають за припинення транспортної блокади, то це є свідченням не тільки торгівельних зв'язків між ними під час війни, але й прямої зради інтересів України.

"Штаб заявляє про те, що припиняє будь-які перемовини з прем'єр-міністром України. Штаб блокади закликає патріотів України прибути на допомогу гарнізонам редутів та планує негайно розширити географію блокади, перекривши останні траси, де ще існують струмки торгівлі на крові", – заявили учасники блокади.

У штабі наголосили, що не звернуть блокаду ні за яких обставин, до повного виконання вимог.

Раніше бойовики пригрозили припинити поставки вугілля в Україну, а також запровадити "зовнішнє управління" на підприємствах, що працюють на окупованих територіях, але зареєстровані на вільних територіях, якщо не буде знята блокада.

Пізніше у Кремлі приєдналися до вимог терористів. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що позиція Києва щодо транспортної блокади на Донбасі викликає подив.

 

Як відомо, 16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня вони оголосили про початок блокади. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

25 січня 2017 року люди в камуфляжі –  "ветерани АТО" і окремі народні депутати – заблокували ділянку залізниці в Луганській області, поліція порушила справу за цим фактом.

Блокада призвела до дефіциту антрацитового вугілля – 15 лютого в Україні запроваджено надзвичайні заходи у сфері енергетики.

20 лютого глава уряду Володимир Гройсман запропонував політичним силам, які пов'язані з блокадою ОРДЛО, знайти спільне вирішення проблеми шляхом переговорів.

25 лютого учасники блокади Донбасу відкрили новий редут в районі н.п. Новотроїцьке Донецької області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування