Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кривава cтежка "Гіві" закономірно обірвалася – штаб АТО

Середа, 8 лютого 2017, 12:10

В Міноборони України підтверджують загибель ватажка бойовиків "Гіві".

Про це на брифінгу у середу повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Сьогодні вранці в Макіївці був убитий Михайло Толстих на прізвисько "Гіві" – так званий полковник російсько-окупаційних військ, ватажок бандформування "Сомалі", – сказав полковник.

Мотузяник зазначив, що Толстих ще з весни 2014 року брав активну учать в бойових діях проти українських військ, зробив швидку кар’єру, ставши одним із піар-героїв бойовиків та російської пропаганди.

"Проте зловісну славу та нагороди від окупаційної адміністрації він отримав, заплямувавши свої руки кров’ю українців. На совісті "Гіві" – обстріли міст і сіл з важкого озброєння, знущання над полоненими українськими військовими, жорстоке поводження з цивільними, мародерство та інші воєнні злочини", – наголосив полковник.

За словами речника АТО, останнім часом "бандформування "Сомалі" понесло важкі втрати внаслідок численних авантюрних і безглуздих атак на українські позиції під Авдіївкою".

"Таким чином, у Михайла Толстих було чимало ворогів та недоброзичливців, і сьогодні багатомісячна звивиста й кривава стежка бойовика закономірно обірвалася", – зазначив Мотуязник.

Як відомо, 8 лютого сепаратистські сайти, а потім російські ЗМІ повідомили, що в окупованому Донецьку загинув ватажок батальйону бойовиків "Сомалі" Михайло Толстих.

Колишній український військовослужбовець Толстих із травня 2014 року брав участь у боях за Слов'янськ, Іловайськ та Донецький аеропорт на стороні бойовиків і мав позивний "Гіві".

За попередньою інформацією, у штаб, де перебував Толстих, вистрілили з гранатомета чи вогнемета. "Гіві" загинув у своєму кабінеті".

У Службі безпеки України не підтвердили і не спростували інформацію щодо смерті "Гіві", зазначивши, що інформація перевірятиметься.

Бойовики вже встигли звинуватити у смерті "Гіві" українські розвідувально-диверсійні групи. У так званій "прокуратурі ДНР" бойовиків вважають, що вбивства "Гіві" і "Мотороли" (підірваний у ліфті в Донецьку 16 жовтня 2016 року), є ланками одного ланцюга.

У Кремлі категорично відкинули звинувачення в можливій причетності Росії до вбивства ватажка угруповання "Сомалі".

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування