Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

СБУ: Київ запропонує розділити списки заручників на 4 категорії

Вівторок, 14 березня 2017, 14:02

Українська сторона в Тристоронньої контактній групі має намір на переговорах в Мінську 15 березня запропонувати розділити списки заручників на чотири категорії

Про це повідомив на брифінгу у вівторок керівник Об'єднаного центру при СБУ щодо звільнення полонених Юрій Качанов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Буде 4 категорії: особи, які встановлені і дали згоду; особи, які встановлені і не дали згоду; особи, які не встановлені, і особи, які відмовилися від спілкування з представниками ООН", – сказав Качанов.

"Завтра в Мінську це питання буде обговорюватися, і якщо буде згода представників окремих районів Донецької та Луганської областей, то починається ефективна і найголовніше – очікувана робота. Потрібно в дуже стислі терміни цю роботу провести", – підкреслив він.

За словами керівника Об'єднаного центру, поки немає відповіді представників РФ і представників ОРДЛО, але за попередньою інформацією вони погоджуються на цю пропозицію.

"Представники ОРДЛО категорично відмовилися від допомоги представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, від допомоги представників ОБСЄ. На запитання, чому вони не хочуть залучати ці організації, у яких є тривалий досвід в таких конфліктах і є мандат, вони кажуть: ми просто не хочемо", – зазначив Качанов.

"Тому ми дуже сподіваємося, що представники ООН здійснять цю місію якомога швидше, але попередньо ми повинні завтра отримати від усіх учасників Мінського формату, від ОБСЄ і Росії, перш за все, плюс" ЛНР "і" ДНР ", які до цього формату залучені", – сказав він.

Як відомо, 1 березня представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко висловлювала сподівання, що скоро представники ООН засвідчать заяви людей зі списків ОРДЛО, які не хочуть повертатися на окуповану територію, і це допоможе розблокувати процес обміну заручниками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування