Поліцейські пустили Парасюку в очі сльозогінний газ

Вівторок, 14 березня 2017, 20:37

Народний депутат Володимир Парасюк постраждав під Слов’янськом через сутички з поліцією.

Про це УП повідомила його помічник Ірина Голуб.

За її словами, Парасюк супроводжував колону волонтерів з Харкова, які планували приєднатися до блокади ОРДЛО, однак біля Слов'янська їх зупинили озброєні правоохоронці.

"Після того, як ми почали вимагати пояснень, чому нас не пропускали, ми почали просити, щоб пропустили автомобіль з народним депутатом, однак поліцейські та КОРД почали бити по капоту кийками, в результаті чого виникла сутичка" - сказала Голуб.

"Вони застосували сльозогінний газ, постраждав Володимир, вони бризкали йому прямо в очі, одному хлопцеві розбили голову", - зазначила вона.

Також помічник Парасюка повідомила, що народного депутата було доправлено до міської лікарні у Слов’янську.

"У нього постраждали очі та травмована рука, але від госпіталізації відмовився", - додала вона.

За словами помічника Парасюка, всі ці факти були зняті на відео.

Водночас у прес-службі Донецької обласної поліції заявили, що народний депутат бив співробітників поліції, намагався вирвати зброю у них.

"Поліція вжила заходів щодо відновлення правопорядку та стабілізації ситуації", - сказано у повідомленні.

Начальник облполіції В'ячеслав Аброськін розповів, що 13 автомобілів, які приїхали до Слов'янська близько 19-ої, на блокпості відмовилися проходити стандартну перевірку та спровокували конфлікт.

"Співробітники поліції, які несуть службу на блокпосту, пояснили громадянам, що вони в’їжджають зі зброєю в зону проведення АТО та попросили перевірити документи на зброю. Однак вказані особи надати документи відмовилися. В результаті словесної перепалки виник конфлікт, в ході якого громадяни виявляли зневагу до закону, перешкоджали поліцейським виконувати свої службові обов’язки по забезпеченню публічної безпеки", - написав він на Facebook.

За словами Аброськіна, у результаті конфлікту 7 співробітників поліції Донеччини отримали травми різного ступеню важкості та зараз перебувають у лікарні.

У поліції заявили, що оцінку діям депутата має дати ГПУ.

Наразі за вказаним фактом слідче управління ГУНП в Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу" Кримінального кодексу України.

Роман Кравець, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...