У Раді поліцейські розповіли про конфлікт з Парасюком

Середа, 15 березня 2017, 10:08

У Верховній Раді за відсутності керівництва парламенту в президії з трибуни виступили представники поліції, які брали участь у конфлікті з народним депутатом Володимиром Парасюком.

Це сталося після того, як віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд закрила ранкове засідання парламенту після вимоги депутатів трьох фракцій дати слово правоохоронцям.

Депутати однак вирішили вислухати людей у камуфляжі.

Представники правоохоронних органів зокрема розповіли, що конфлікт на контрольно-пропускному пункті спалахнув після вимоги пред'явити транспортні засоби колони до огляду.

"Мій підрозділ в рамках контрдиверсійних заходів згідно з розпорядженням штабу АТО знаходився на блокпосту біля Слов'янська, це розпорядження про проведення контрдиверсійних заходів в зоні АТО... Близько 19 години під'їхала колона у супроводі народного депутата (Парасюка - ред.) з 13 машин. Начальник поліції міста Слов'янськ пішов спілкуватися з одною єдиною законною вимогою: виконати проходження колони згідно з інструкцією штабу АТО".

Учасників колони попросили пред'явити до огляду документи і транспортні засоби, на яких вони прибули.

"На що вийшов Парасюк з образами, з матами... спробував самостійно прорватися через кордон", - зазначив полковник.

"Після він накинувся на правоохоронців, намагаючись спровокувати бійку... Взяв мікрофон, сформував команду з чотирьох десятків людей, нецензурною лайкою дав команду" Бийте їх ", - повідав також полковник.

Правоохоронці наголосили, що поведінка Парасюка є непрйнятною і створює небезпечний прецедент.

Як відомо заступниця голови Верховної Ради Оксана Сироїд достроково закрила ранкове засідання парламенту.

Вона уже заявила, що працівники поліції Донецької області потрапили до сесійної зали парламенту незаконно.

Як відомо, ввечері 14 березня Парасюк супроводжував колону волонтерів з Харкова, які планували приєднатися до блокади ОРДЛО, однак біля Слов'янська їх зупинили озброєні правоохоронці. Там відбулося зіткнення.

Пізніше поліція затримала колону активістів "блокади Донбасу", яка прорвалася через блокпост під Слов'янськом, зробивши попереджувальні постріли в повітря. Серед "блокадників" був і Парасюк.

Поліція розцінила дії Парасюка як напад на поліцію і відкрила кримінальну справу.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News