Комітет вирішив радитися із Парубієм щодо "аудитора НАБУ"

Середа, 15 березня 2017, 15:58

Голова комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Єгор Соболєв вирішив порадитися із спікером парламенту щодо колізії, яка виникла навколо призначення головного аудитора НАБУ.

Про це під час засідання комітету у середу сказав голова комітету Єгор Соболєв.

"Я звернуся до регламентного комітету і до спікера ВР, щоб вони прояснили правовий статус нинішньої пропозиції щодо призначення Роберта Сторча аудитором НАБУ", - сказав Соболєв.  

"Я думаю, що нам зараз не можна розглядати жодного рішення, окрім того, щоб з'ясувати правовий статус, в якому ми зараз перебуваємо. Документи, які надані апаратом (ВР – ред)…  говорять про те, що рішення Верховної Ради про повернення цієї пропозиції в комітет на доопрацювання на даний момент не набуло чинності. Наразі ми не маємо інформації, що воно підписане голову Верховної Ради", - сказав він.   

Як відомо, 23 лютого Верховна Рада не змогла визначити кандидата до складу комісії зовнішнього контролю з проведення аудиту ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро.

Депутати почали розглядати проект постанови №5571 авторства Єгора Соболєва, якою пропонувалося визначити кандидатом до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки НАБУ Роберта Сторча – заступника генерального інспектора департаменту юстиції Сполучених Штатів Америки.

Раптом парламенту запропонували іншу кандидатуру – Найджела Брауна: голова фракції БПП Ігор Гринів запропонував його від імені фракцій "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт".

Ані Сторч, ані Браун не здобули підтримки нардепів. За кандидатуру Сторча, якого пропонував комітет, проголосували 76 депутатів, а за Брауна – 205.

Депутати від БПП і НФ в комітеті ще раз запропонували розглянути кандидатуру Найджела Брауна до складу комісії, що займатиметься аудитом діяльності Національного антикорупційного бюро.

Решта депутатів комітету вважають, що Браун є ручним і пропрезидентським кандидатом.

"Скоріше за все з голосу буде винесення питання щодо обрання аудитора НАБУ. Представники БПП та Народного Фронту привели на засідання комітету нікому невідомого Найджела Брауна, якого хочуть просунути на цю посаду", - написав про засідання Віктор Чумак у себе в Facebook.

"Засідання антикорупційного комітету щодо обрання аудитора НАБУ. Кандидат від Банкової Найджел Браун присутній у залі. Є заступники послів США, Німеччини, Канади, дипломати з посольств Японії, представництва ЄС. Присутні всі провладні депутати", - написав у Facebook Сергій Лещенко.

  

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...