"Опоблок" висунув ультиматум

Четвер, 16 березня 2017, 09:30

Фракція "Опозиційний блок" не голосуватиме у Верховній Раді доти, доки не розглянуть законопроекти про переселенців.

Про це заявив співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко з трибуни парламенту у четвер вранці.

Фракція "Опозиційний блок" і група "Відродження" вимагали перерву – і взяли слово натомість.  

Бойко звинуватив голову парламенту Андрія Парубія у зниженні довіри громадян до парламенту.

"Вчора був дуже важливий порядок денний, пропонувалося до розгляду 5 законопроектів, на які чекають 1 мільйон 700 тисяч переселенців… Вчора це не було розглянуто – і ми очікували, що сьогодні ці закони будуть розглянуті. На жаль, ми знову бачимо політичні ігрища і політичні закони, які не мають нічого спільного з тим, що дійсно потрібно людям", – заявив він.   

"Наша фракція прийняла рішення: доки не будуть розглянуті закони авторства не тільки нашої фракцій, а й інших, які стосуються переселенців, які стосуються реальної підтримки населення –ми не будемо голосувати й приймати участь у голосуваннях за політичні речі, як, можливо, цікаві політичним силам – але не мають нічого спільного з реальними потребами громадян України", – додав Бойко.

Після цього Парубій заявив: "Трошки дивно про недовіру чути від оточення Януковича, яке знищувало і вбивало людей на Майдані. І тому я дуже прошу, щоб ви у своїх політичних оцінках стримувалися. І не вам давати оцінку роботі Верховної Ради!".  

Після цього спікер оголосив розгляд "питання, яке дуже лякає декого в парламенті", – щодо запровадження мовних квот на телебаченні.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News