БПП, НФ і "Відродження" протягнули до ВР "ручного" аудитора НАБУ

Четвер, 16 березня 2017, 13:44

Частина членів комітету з питань протидії та запобігання корупції від БПП, НФ та Відродження рекомендували на розгляд парламенту дві кандидатури на посаду аудитора НАБУ.

Таке рішення було ухвалене на зібранні частини депутатів  комітету, яка була проведена у четвер, попри рішення голови комітету про проведення засідання комітету у п'ятницю.

Під час засідання депутати рекомендували Найджела Брауна і Роберта Сторча.

Голосування забезпечили депутати  Юрій Тимошенко, Тетяна Ричкова, Ігор Артюшенко, Михайло Ланьо, Сергій Дунаєв, Іван Мирний, Іван Мельничук, Олег Барна, Артем Ільюк, Юрій Буглак, Костянтин Матейченко, Андрій Немировський, Юрій Савчук.

 
 

Член комітету Світлана Заліщук назвала засідання нелегітимним і не виключила, що питання розглянуть у четвер на вечірньому засіданні.

"Нелегітимний антикорупційний комітет щойно протягнув Найджела Брауна як кандидата на аудитора НАБУ. Не виключено, що вже сьогодні винесуть до зали", - написала вона.

"Формально тут проголосували за обидва кандидата і Сторча і Брауна, очевидно, щоб хоч якось зберегти обличчя", - зазначила вона.

"Рішення квазі-комітету має бути оскаржено в суді. Секретар комітету попередив депутатів, що вони порушують закон, і очевидно, на них чекає судове оскарження", - наголосила Заліщук.

Як відомо, члени Антикорупційного комітету парламенту від БПП і Народного фронту намагаються провести засідання комітету у четвер з 14:15, попри рішення голови комітету Єгора Соболєва провести його у п'ятницю.

Соболєв вважає, що влада просуває Брауна, який вже до призначення критикує НАБУ.

Соболєв вважає це спробою влади звільнити Артема Ситника з посади голови НАБУ через справи, які розглядає антикорупційне бюро.

Роман Кравець, Оксана Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування