Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бенедисюк заявив, що конфлікт з активістами стався через Отрош та Ємельянова

Субота, 18 березня 2017, 18:18
Бенедисюк заявив, що конфлікт з активістами стався через Отрош та Ємельянова

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк заявив, що напад групи невідомих осіб на нього 17 березня стався через його професійну діяльність та діяльність ВРП, а саме звільнення судді Інни Отрош та відсторонення судді Артура Ємельянова.

Про це йдеться у заяві Бенедисюка, яку розмістила прес-служба ВРП. 

"Вчора на мене стався напад, який я пов’язую з моєю професійною діяльністю, з принциповою позицією щодо очищення суддівських лав. Група невідомих мені осіб у кількості 10-15 в балаклавах, з фаєрами погрожували знищенням фізично особисто мені та моїй сім’ї, блокували автомобіль, пошкодили майно", - заявив голова ВРП. 

На думку Бенедисюка, погрози знищення його майна та його особисто фізично пов’язані з діяльністю Вищої ради правосуддя в останній період, "а саме звільнення судді Отрош, звільнення судді Татькова, відсторонення судді Ємельянова, а також наданням згоди на арешт суддів". 

"Вважаю, що це спроби певних політичних сил заблокувати роботу Вищої ради правосуддя через дискредитацію голови ВРП, а також через дискредитацію органу і неможливість продовжити його роботу", - заявив Бенедисюк.

Як відомо, голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк здійснив кілька пострілів у повітря з особистої зброї під час конфлікту з молодиками, які назвались активістами молодіжного руху "Традиція і порядок". 

За фактом подій розпочато 2 кримінальні провадження - за статтями 296 та 346  Кримінального кодексу -  "хуліганство" та "погрози або насильства щодо державного чи громадського діяча".

На думку радника глави МВС Антона Геращенка, молодики діяли за вказівкою заступника екс-голови АП Андрія Портнова.

Інна Отрош була главою Печерського райсуду Києва з квітня 2007 року по квітень 2014 року була головою цього суду, під час її перебування на даній посаді суд засудив екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко до 7 років в'язниці.  У 2014 році Вища рада юстиції намагалась звільнити суддю за порушення присяги. Однак, перенесла голосування. Після окупації Криму, ЗМІ писали, що Отрош працює суддею в Ялті.

У лютому 2017 року Вища рада правосуддя звільнила Інну Отрош з посади судді

У січні 2017-го Вища рада юстиції відсторонила суддю Вищого господарського суду Артура Ємельянова від виконання обов'язків строком на 2 місяціЯк з’ясувала програма "Наші гроші. Досудилися", в тексті підозри стверджується, що Ємельянов вимагав від підлеглих суддів  прийняття потрібних рішень у низці господарських справ. 

У березні Вища рада правосуддя задовольнила клопотання заступника Генпрокурора щодо продовження строку тимчасового відсторонення Ємельянова від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Згідно з рішенням ВРП, Ємельянова відсторонено до 17 квітня 2017 року.

Попри кримінальне провадження Ємельянов вважає, що має реальні шанси перемогти у конкурсі на посаду судді Верховного Суду.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...