Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проект доктрини інформбезпеки України обговорювали з ОБСЄ – Стець

Четвер, 2 березня 2017, 14:21

Проект Доктрини інформаційної безпеки України перед ухваленням обговорили з представниками Організації з безпеки та співпраці в Європі й неурядовими організаціями Євросоюзу та США.

Про це сказав міністр інформаційної політики Юрій Стець на прес-конференції, передають "Українські новини".

"Ми цей документ проговорювали з громадськими організаціями... І також ми його обговорювали з представниками ОБСЄ й інших неурядових організацій і Європейського Союзу та США", – повідомив він.

Міністр зазначив, що документ було погоджено на всіх рівнях: у міністерствах, у Раді національної безпеки і оборони та Службі безпеки України.

Стець заперечив нібито подібність доктрини України з російським аналогом.

"Ключова критика, яку я почув: що це було скопійовано з доктрини інформаційної безпеки РФ, яка була написана і опублікована три місяці тому. Якщо врахувати, що ми над своїм документом працювали два роки, то це, як мінімум, безглуздо", – сказав міністр.

За його словами, документ чітко вказує на загрози, на ризики і на конкретну країну - Російську Федерацію.

"Якщо хтось критикує цей документ...він просто не читав ні російську доктрину, ні українську", – зауважив міністр.

За його словами, затягування з ухваленням доктрини пояснюється бюрократизмом, а також бажанням зробити процес її розробки максимально прозорим, повідомляє "Укрінформ"..

За реалізацію норм доктрини в міністерстві відповідатиме заступник міністра інформполітики Дмитро Золотухін.

"За допомогою Дмитра розпочалася робота над документом, який наразі підписаний президентом України і називається Доктрина інформаційної безпеки. Абсолютно логічно, що саме та людина, яка розпочала цю роботу, і мала би втілювати її в життя", – сказав Стець.

У свою чергу, Золотухін запевнив, що доктрина абсолютно збалансована.

"Суттю інформаційної безпеки, суттю забезпечення інформаційної безпеки є не тільки робота правоохоронних органів щодо застосування апарату державного примусу, тобто, санкцій або правозастосування існуючих норм, а все ж-таки пріоритетом є розбудова системи стратегічних комунікацій, розбудова і розвиток інформаційного простору, розбудова мовлення на території України і за її межами", – сказав він.

Як відомо, наприкінці лютого президент Петро Порошенко схвалив Доктрину інформбезпеки України.

У ній міститься доручення Міністерству інформаційної політики проводити моніторинг засобів масової інформації та загальнодоступних ресурсів інтернету для виявлення інформації, забороненої в Україні, а також доручення СБУ проводити моніторинг вітчизняних і закордонних ЗМІ для виявлення загроз нацбезпеці.

Рада Європи попередньо не аналізувала цю доктрину.

Голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров вважає такий документ антидемократичним.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування