Порошенко: Убивство Вороненкова – це теракт з боку Росії

Четвер, 23 березня 2017, 12:39

Президент Петро Порошенко провів нараду з силовиками щодо вбивства Дениса Вороненкова.

Про це повідомив його речник Святослав Цеголко у facebook.

"Підступне вбивство у центрі Києва Дениса Вороненкова – це акт державного тероризму з боку Росії, яку він був змушений покинути з політичних міркувань. Явний почерк російських спецслужб, що раніше неодноразово проявлявся в різних європейських столицях", - заявив Порошенко.

"Вороненков був одним з головних свідків російської агресії проти України і зокрема ролі Януковича щодо введення до України російських військ. Вважаю невипадковим, що вбивство відбулося в один день з диверсією в Балаклії на Харківщині", - наголосив Порошенко.

читайте також Довідка: Хто такий Вороненков і що він робив в Україні

Як відомо, у четвер, 23 березня, у центрі Києва при вході в готель Прем’єр Палас розстріляли колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Він ішов на зустріч із ще одним колишнім депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим.

Нападник вистрілив у Вороненкова та його охоронця, охоронець встиг у відповідь вистрілити у кіллера. І охоронець, і кіллер поранені, перебувають у лікарні.

Вороненков був свідком ГПУ у справі про зраду екс-президента Віктора Януковича.

Вороненков восени 2016 року виїхав із Росії, а в грудні автоматично отримав українське громадянство, оскільки має українське коріння.

Він розповідав, що помічник президента РФ Владислав Сурков був проти анексії Криму, а депутатів змушували голосувати за анексію.

Сам Вороненков також голосував за анексію Криму, проте заявляв, що його не було в залі під час голосування, а проголосувала його картка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування