Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Корчак натякає, що Яценюка звільнили від потреби e-декларування

Середа, 29 березня 2017, 12:00

Керівник Національного агентства з запобігання корупції Наталія Корчак підозрює, що міністр юстиції Павло Петренко намагається захистити Арсенія Яценюка.

"Я закликаю, щоб ви ретельно почитали ті зміни, які внесли до закону про декларування. І зверніть увагу на прикінцеві положення. Зверніть увагу на п. 5, де вказано про неподачу декларацій осіб, які звільнилися за попередній період часу", – заявила вона журналістам.

"Можливо, вся ця історія і пов’язана з тим, що нас – НАЗК – уже бояться. Можливо, пан Петренко захищає свого друга і того, хто очолював попередній уряд", – додала вона.

У змінах до закону "Про запобігання корупції" (№6172) до прикінцевих положень внесено лише доповнення про те, щоб продовжити до 1 травня 2017 року строк подання щорічної декларації для осіб, які подають таку декларацію вперше.

Зі свого боку, юрист "Центру протидії корупції" Андрій Савін зазначив:  "Зміни до п. 5 прикінцевих положень стосуються саме тих осіб, яких цими змінами звільняють від обов'язку подати декларацію, а не звільняють зі служби! Тобто у перехідних положеннях йдеться про звільнення від декларування військових, а не екс-високопосадовців".

"Корчак просто не розуміє текст закону і будує якісь конспірологічні теорії на рівному місці", – вважає він.

За словами Савіна, за рік роботи Наталя Корчак "так і не розібралася в суті законодавства, яким має керуватися у своїй роботі, зате розібралася, як узаконити засекречені декларації СБУ".

"Ці зміни, про які каже Корчак, жодним чином не стосуються вимог ч. 2 ст. 45 закону "Про ЗК", а саме: "особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати в установленому порядку декларацію...", – заявив він.

"Решта – фантазії Корчак, які не мають нічого спільного з текстом президентського закону, яким він зобов'язав громадські організації та їхніх контрагентів декларувати доходи і витрати так само, як держслужбовців", – додав юрист ЦПК.

Як відомо, у жовтні минулого року "Народний фронт" заявляв, що його лідер і колишній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заповнить електронну декларацію до 1 квітня 2017 року.

Він підпадав під норму про те, що посадовці, які припинили обіймати посади до 1 вересня 2016 року, мають заповнити електронні декларації впродовж 60 днів із початку другого етапу подання е-декларацій – тобто до 1 квітня 2017 року.

Яценюк оголосив про свою відставку 10 квітня 2016 року. 14 квітня того року Верховна Рада прийняла його відставку і призначила головою уряду Володимира Гройсмана.

"Українська правда", доповнено

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...