ТКГ домовилася про припинення вогню з 1 квітня - Оліфер

Середа, 29 березня 2017, 19:29

Тристороння контактна група узгодила повне дотримання режиму припинення вогню, яке набуде чинності з 1 квітня 2017 року.

Про це повідомила прес-секретар другого президента України, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

"Напередодні великодніх свят Тристороння контактна група привітала рішучість усіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню, яка набуде чинності з 1 квітня 2017 року", - написала вона на Facebook.

Крім того, за словами Оліфер, з 1 квітня, до поминальних днів, заплановано істотне прискорення процедури перетину лінії зіткнення на КПВВ, зокрема, планується продовжити роботу пунктів перетину в ранкові та вечірні години.

"Українська сторона ще раз звернула увагу: визнання на території Росії документів, виданих самопроголошеною владою ОРДЛО; захоплення державних і приватних підприємств України, а також іноземних компаній на непідконтрольній Україні частини Донбасу і введення рубля на території ОРЛО; псевдоуказом про кордон ОРДО, - всі ці дії стали грубими порушеннями Мінських угод і змусили Україну обмежити переміщення вантажів через лінію розмежування", - зазначила Оліфер.

"Чергові спроби Держдуми Росії внести зміни в законодавство РФ, спрямовані на подальшу легітимізацію квазідержавних процесів в ОРДЛО, ми розцінюємо як чергову спробу торпедування Мінського процесу", - сказано в повідомленні.

В рамках засідання Тристоронньої контактної групи українська сторона також поставила питання про неухильне дотримання українського законодавства на території ОРДЛО.

У той же час в гуманітарній підгрупі триває робота з проблем звільнення незаконно утримуваних осіб.

"Представники ОРДЛО в черговий раз відхилили пропозицію української сторони і координатора гуманітарної підгрупи від ОБСЄ про участь в цьому процесі Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Комітету з прав людини ООН", - повідомила прес-секретар Кучми.

"Повне і стійке припинення вогню, виведення російських озброєнь і військових формувань, контроль над кордоном з боку СММ ОБСЄ - тільки після реалізації блоку питань з безпеки можливий перехід до вирішення політичних проблем", - додала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування