Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ перевіряє, чи причетний вбивця Вороненкова до ФСБ

Середа, 29 березня 2017, 23:56

Служба безпеки України ще перевіряє, чи був вбивця екс-депутата Державної Думи РФ Дениса Вороненкова Павло Паршов агентом ФСБ Росії.

Про це сказав начальник департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко на брифінгу в Києві в середу.

"У випадку з Паршовим - ще поки не доведено, зараз ми над цим працюємо: був він дійсно агентом ФСБ чи не був. Такої інформації немає. Ми її всі разом читаємо в Фейсбуці й інших публікаціях", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про те, на чому базується відповідна заява народного депутата України Антона Геращенка, Кононенко сказав: "Я думаю, що про це потрібно запитати у Антона Геращенка".

У свою чергу, начальник апарату глави СБУ Олександр Ткачук, відповідаючи на запитання, чому СБУ не змогла запобігти вбивству Вороненкова, вказав, що слідство, за яким екс-депутат Держдуми РФ проходив як свідок, здійснювалося Генеральною прокуратурою України, а рішення про застосування заходів захисту до учасника кримінального провадження приймає особа, відповідальна за це слідство.

Як відомо, народний депутат України, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що Вороненко був убитий агентом російських спецслужб, який перебував у силових структурах України.

24 березня Геращенко на своїй сторінці в Фейсбук написав, що вбивця Вороненкова - громадянин України Павло Паршов, який пройшов спеціальне навчання в школі для диверсантів в Росії.

"Вбивство Дениса Вороненкова було скоєно громадянином України, Паршовим Павлом Олександровичем, 1988 року народження, уродженцем міста Севастополь, агентом російських спецслужб. (...) У Росії, де він перебував перед перекиданням в Україну, він пройшов курс спеціального навчання в школі для диверсантів, створеної ще за часів сталінського НКВС", - написав Геращенко на сторінці в Фейсбуці.

За даними депутата, в Україні Паршов вів звичайне життя, був приватним підприємцем, в 2011 році був оголошений в розшук за економічні злочини.

"За своє життя Павло Паршов ніколи офіційно не виїжджав за кордон України. Але в лютому 2015 року він перетнув кордон України, пройшовши пішки через один з КПП на кордоні з Білоруссю", - пояснив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...