Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Насіров заявив, що нічого не імітує і сам готовий піти до суду

Субота, 4 березня 2017, 15:02

Відсторонений на час розслідування глава ДФС Роман Насіров заявив, що має намір з часом піти до суду та особисто взяти участь у засіданні, на якому розглядатиметься міра запобіжного заходу щодо нього. 

Про це Насіров заявив 4 березня на своїй сторінці у Facebook.

Як відомо, вранці 4 березня Насірова у присутності представників НАБУ транспортували з лікарні "Феофанія", де напередодні йому робили операцію, також повідомлялося, що в нього інфаркт. Допис у мережі з'явився до того, як близько 11:00 Насірова вивезли з "Феофанії". Під час транспортування адвокати заявляли, що підозрюваний перебуває у несвідомому стані. 

"Я не збираюся ні в якому разі їздити на лікарняному візку, і не імітую захворювання. У мене достатньо власної гідності та поваги до закону, і тому я налаштований з часом піти до суду та особисто взяти участь у засіданні, на якому розглядатиметься міра запобіжного заходу щодо мене. Також у подальшому я публічно доведу безпідставність та абсурдність звинувачень, в тому числі - і в суді. Коли саме, - це залежить від лікарів, сподіваюся, їм вдасться за короткий час завершити реабілітацію, і тоді я зможу фахово в суді публічно розгромити усі надумані звинувачення", - заявив Насіров.

"Не робіть з мене цапа-відбувайла. Я - патріот України, .... я нікуди не збирався тікати, і не робитиму цього в майбутньому", - додав він. 

Насіров додав, що в нього "важка робота" і він "працював на межі": "Прикро, що організм не витримав раптового психологічного тиску".

Також він зауважив, що підозра, висунута йому, буде "розбита вщент" та висловив сподівання, що "чесна людина має змогу захистити себе в суді".

Як відомо, 4 березня відстороненого главу ДФС Романа Насірова вивезли на кареті "швидкої" з лікарні "Феофанія" у присутності представників НАБУ, мету та місце транспортування не повідомили.

У НАБУ повідомили, що Насірова транспортують до іншого медичного закладу, щоб дізнатися про об'єктивний стан його здоров'я, після чого буде вирішено питання про його участь у судовому засіданні персонально чи  за допомогою скайп-зв'язку. 

Згодом стало відомо, що Насірова доправили до Інституту кардіології, але там  кілька нардепів не давали представникам НАБУ відправити його на обстеження. Зокрема, на місці перебували нардепи від БПП, зокрема Гліб Загорій, Валерій Давиденко та Олександр Третьяков. 

Адвокати Насірова заявили про значну кількість процесуальних порушень під час його транспортування з "Феофанії" та вважають дії співробітників НАБУ та САП незаконними.

В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою й відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

3 березня ЗМІ повідомили, що стан Насірова погіршився, йому роблять операцію.

Видання DT.UA, з посиланням на джерела, повідомляло, що стан здоров'я Насірова оцінюється, як "середньо важкий", в тому числі у зв'язку з депресією очільника ДФС, але дозволяє транспортувати його до суду для обрання запобіжного заходу.

Також зазначалося, що детективи НАБУ отримали у "Феофанії" лікарську довідку щодо стану здоров'я Насірова, в якій не підтверджено попередній діагноз "інфаркт".

Читайте також: "Залягти на дно" в Феофанію. Як (за що) Насірову підозру вручали".  

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...