Захист Насірова заявив про численні порушення, на які поскаржиться у суд

Субота, 4 березня 2017, 14:25
Захист Насірова заявив про численні порушення, на які поскаржиться у суд

Адвокати відстороненого на час розслідування глави ДФС Романа Насірова заявляють про значну кількість процесуальних порушень під час його транспортування з "Феофанії" та вважають дії співробітників НАБУ та САП незаконними.

Про це вони заявили у коментарі журналістам в ефірі телеканалу "112 Україна". 

Як зазначив один з адвокатів Насірова Олександр Мірошник, захисники не мають доступу до глави ДФС, "і це незаконно".

"Це порушення права на захист...  Ми, звичайно, будемо про ці порушення повідомляти суд і звернемося до Генпрокуратури і до керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, щоб вони надали правову оцінку цій процедурі", - заявив Мірошник. 

Він заявив, що адвокати не бачили жодних документів, які нібито були передані представниками НАБУ лікарям.

"Жодного процесуального документу з НАБУ ми не бачили... Ні підозри, ні клопотання, ні протоколу затримання... Ні у нас, ні в нашого підзахисного жодного документу немає", - зазначили адвокати.

Мірошник також заявив, що Насірова вивезли з "Феофанії" незаконно. 

"На вимогу детективів НАБУ, яка була адресована лікарям "Феофанії", ... детективи НАБУ фактично навіть  не запитали згоди родичів на це (транпортування). Ми вважаємо, що це порушення", - зазначив Мірошник. 

Він додав, що на кареті "швидкої", яка транспортувала Насірова, були міліцейські номери. 

"Це може свідчити про заангажованість лікарів, які його сюди (в Інститут кардіології) привезли", - додав адвокат. 

Також він зазначив, що усі процесуальні документи з боку захисту на випадок проведення засідання суду для обрання запобіжного заходу у справі Насірова вже готові. 

При цьому на питання, чи була проведена Насірову операція на серці, про яку повідомлялося напередодні, Мірошник заявив, що усі коментарі щодо стану його здоров'я захищені законом і дана інформація - "з обмеженим доступом". 

 

Як відомо, 4 березня відстороненого главу ДФС Романа Насірова вивезли на кареті "швидкої" з лікарні "Феофанія" у присутності представників НАБУ, мету та місце транспортування не повідомили.

У НАБУ повідомили, що Насірова транспортують до іншого медичного закладу, щоб дізнатися про об'єктивний стан його здоров'я, після чого буде вирішено питання про його участь у судовому засіданні персонально чи  за допомогою скайп-зв'язку. 

Згодом стало відомо, що Насірова доправили до Інституту кардіології, але там  кілька нардепів не давали представникам НАБУ відправити його на обстеження. Зокрема, на місці перебували нардепи від БПП, зокрема Гліб Загорій, Валерій Давиденко та Олександр Третьяков. 

Адвокати Насірова заявили про значну кількість процесуальних порушень під час його транспортування з "Феофанії" та вважають дії співробітників НАБУ та САП незаконними.

В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою й відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

3 березня ЗМІ повідомили, що стан Насірова погіршився, йому роблять операцію.

Видання DT.UA, з посиланням на джерела, повідомляло, що стан здоров'я Насірова оцінюється, як "середньо важкий", в тому числі у зв'язку з депресією очільника ДФС, але дозволяє транспортувати його до суду для обрання запобіжного заходу.

Також зазначалося, що детективи НАБУ отримали у "Феофанії" лікарську довідку щодо стану здоров'я Насірова, в якій не підтверджено попередній діагноз "інфаркт".

Читайте також: "Залягти на дно" в Феофанію. Як (за що) Насірову підозру вручали".  

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування