Прикордонники не пустили в Україну ще 2 російських журналісток

Неділя, 7 травня 2017, 09:29
Прикордонники не пустили в Україну ще 2 російських журналісток

У неділю Державна прикордонна служба не пропустила в Україну та заборонила в'їзд на 3 роки ще двом російським журналістам, які без дозволу відвідували окупований Крим.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян у Facebook.

"Сьогодні зранку Державна прикордонна служба не пропустила через кордон та заборонила в'їзд в Україну на 3 роки ще двом журналісткам російського видання, які порушували законодавство України та відвідували тимчасово окупований півострів через тимчасово закриті пункти пропуску", - написав він.

Держприкордонслужба наголошує, що наявність акредитації на Євробачення не є документом, який надає право для перетину кордону.

"При прийнятті рішень Держприкордонслужба спільно із СБУ та Національною поліцією керуються виключно інтересами та законодавством України", - додав Слободян.

Пізніше в Держприкордонслужбі уточнили, що двоє представників одного з російських періодичних видань, яких не пустили в неділю в Україну, прямували поїздом через пункт контролю "Конотоп".

"Під час оформлення та перевірки громадянки Росії не змогли підтвердити мети своєї подорожі в Україну, а також з’ясувалися обставини порушення законодавства України та відвідування тимчасово окупованого Криму через тимчасово закриті пункти пропуску", - повідомили в прес-службі ДПС.

Як повідомлялося, 6 травня українські прикордонники відмовили у праві перетину кордону фотожурналісту російських інформагентств Russia Тoday і "РИА Новости" Рамілю Сітдікову, який прямував до Києва для освітлення пісенного конкурсу "Євробачення-2017".

Радник глави МВС України Антон Геращенко заявив, що акредитовані на "Євробачення" російські журналісти, які раніше порушували кордон, незаконно відвідуючи Крим, не будуть допущені на територію України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування