В ОУН відреагували на слова Путіна про Медведчука

Четвер, 15 червня 2017, 18:05

Дії лідера "Українського вибору" кума Володимира Путіна Віктора Медведчука нагадують чергову спецоперацію Росії з ліквідації України як незалежної держави.

Таким чином голова Організації українських націоналістів Богдан Червак відреагував на висловлювання президента РФ про те, що батько Медведчука нібито був активним діячем ОУН.

"Боже, хто тільки не примазується до ОУН. Ось тепер – Медведчук. До речі, не виключаю, що у свій час якийсь "Медведчук" був засланий до ОУН чи УПА з конкретною метою – розколоти підпілля, або ж ліквідувати когось із українських націоналістів", – пише Червак у Facebook.

Він зазначає, що "РФ практикувала таке постійно".

"Від таких дій загинув полковник Євген Коновалець – засновник ОУН. У "розробці" НКВД –КГБ перебували, фактично, усі визначні діячі ОУН. А пригадуєте 2004 рік, вибори президента. Несподівано з’явилася "ОУН Романа Козака" із зверненням до Ющенка – "ваша дружина американка" на усіх каналах ТБ. Є багато підстав вважати, що тут стирчали вуха Медведчука", – каже Червак.

"Те що виробляв і сьогодні виробляє Медведчук дуже нагадує чергову спецоперацію. Правда, уже не йдеться тільки про компрометацію ОУН чи національно-визвольного руху, а про ліквідацію України як незалежної держави", – зазначає лідер ОУН.

Як повідомлялося, 15 червня під час прямої лінії з громадянами Росії президент РФ Володимир Путін заявив, що вважає Віктора Медведчука українським націоналістом.

Путін сказав, що дружить з Медведчуком і прекрасно знає історію його родини.

"Ні для кого не секрет, що батько Медведчука був активним діячем Організації українських націоналістів, був засуджений радянським судом, сидів у в'язниці і був засланий на заслання, де Медведчук у Красноярському краї і народився", - повідомив Путін.

Нагадаємо, Віктор Медведчук відомий своєю проросійською позицією. Він виступає категорично проти вступу України до ЄС і НАТО, однак за тісний союз з Росією.

Зараз він від імені України бере участь у мінських переговорах щодо Донбасу. За даними деяких ЗМІ, він був залучений до процесу обміну заручниками з подачі підконтрольних Кремлю бойовиків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...