Адвокат хотів, щоб суд профінансував йому поїздку до Януковича

Середа, 27 вересня 2017, 10:42

Адвокат екс-президента Віктора Януковича Максим Герасько просив суд профінансувати йому поїздку до Ростова-на-Дону за рахунок держави, щоб зустрітися зі своїм клієнтом.

Про це він заявив під час судового засідання щодо державної зради Януковича 27 вересня, повідомляє кореспондент "Української правди" з зали суду.

Адвокат скаржився, що прокуратура не надала йому номеру телефону чи електронної адреси Януковича, тому він не зміг з ним погодити позицію захисту.

За словами Гераська, в адвокатському об’єднанні "AVER LEX", яке консультує екс-президента, йому повідомили фактичну адресу Януковича.

"Мені було повідомлено фактичну адресу мого клієнта. Це мій обов’язок поїхати і зустрітися з моїм клієнтом. Прошу суд не розглядати справу, допоки я не погоджу правову позицію зі своїм клієнтом. Прошу забезпечити фінансування для моєї поїздки у Ростов-на-Дону", - зазначив Герасько.

Колегія суддів на місці відхилила клопотання, пояснивши, що в адвоката було достатньо часу для ознайомлення з матеріалами справи і спілкування зі своїм клієнтом.

Водночас суддя не відреагував на прохання адвоката профінансувати йому поїздку в Росію.

"Якщо ви надасте відповідні документи про відрядження в Ростов-на-Дону, квитки – це буде підставою для перенесення судового засідання", - сказав головуючий суддя Владислав Дев’ятко. 

Як відомо, раніше Герасько просив суд вилучити з судового процесу одного з прокурорів. Суд відмовив.

21 вересня адвокат Максим Герасько, якого надала Януковичу держава Україна, попросив більше часу для ознайомлення з матеріалами справи, однак суд відмовив йому в клопотанні.

Раніше взяв відвід інший адвокат Януковича, наданий державою, – Віталій Мешечек.

Як відомо, 5 липня Янукович оголосив, що не бажає брати участь в ініційованому Україною судовому процесі у справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Оболонський райсуд Києва ухвалив рішення про спеціальне заочне судове провадження щодо Януковича, оскільки той не з'являється особисто на допити та в суд.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Роман Кравець, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News