Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Киянам так і не пояснили, які "вибухи" вони чули

Четвер, 28 вересня 2017, 17:54

Столичні рятувальники, поліцейські та представники Національної гвардії так і не з’ясували, що чули кияни, які повідомляли про "вибухи" вночі 26-27 вересня.

Про це "Українській правді" повідомили у прес-службах відомств.

Прес-секретар ДСНС Києва Світлана Водолага, відповідаючи на запитання, чи можуть почуті киянами звуки бути викликані феєрверками, про що напередодні повідомляли ЗМІ, зазначила:

"Коли проходять офіційні заходи з використанням феєрверків, то, зазвичай, викликають нас для охорони безпеки. Але нам ніхто ні про які подібні заходи не повідомляв".

Водолага також нагадала, що у зв’язку з проведенням АТО феєрверки в Києві заборонені.

За словами прес-секретаря, ніяких версій щодо незрозумілих звуків, схожих на вибухи, у відомстві немає.

"Все, що я можу вам сказати: в нас ніяких надзвичайних ситуацій, які могли бути викликані вибухами, зареєстровано не було," – розповіла Світлана Водолага.

Речник поліції Києва Оксана Блищик, повідомила, що в поліцію більше ніякої інформації, в тому числі нових повідомлень від мешканців, не надходило.

Прес-секретар Нацгвардії Вадим Голуб знову наголосив, що до ймовірних "вибухів" Нацгвардія відношення не має.

Як повідомлялось 27 версеня, близько 00:20 мешканці деяких районів Києва і деяких довколишніх населених пунктів повідомили, що чули звуки, схожі на вибухи.

Звуки, схожі на вибухи, були чутні в районі вулиць Саксаганського і Володимирської, в районі Дарниці, на Оболоні, Троєщині, Лук'янівці, Дарниці, Дорогожичах. Також про них повідомляли мешканці Хотянівки Вишгородського району. Деяки мешканці повідомляли, що від звків тремтіли шибки.

Прес-секретар поліції Києва Оксана Блищик повідомила, що правоохоронці отримали 4 звернення щодо звуків вибухів у Києві, на кожну адресу виїжджали з перевіркою, однак вибухи не підтвердилися.

Раніше Вишгородська райдержадміністрація повідомляла, що з 25 вересня по 25 жовтня на території військового стрільбища ВЧ 3027 Національної гвардії України в Вишгороді будуть проводиться військові навчання.

Згідно з повідомленням, "заняття з виконання вправ стрільб зі стрілецької зброї, гранатометів та озброєння бронетранспортерів" будуть проводитися щодня з 09:00 до 18:00, а по четвергах з 18:00 до 02:00. Проте люди чули звуки, схожі на вибухи в ніч з вівторка на середу, коли навчання мали закінчитися о 18:00.

Як відомо, увечері 26 вересня сталася пожежа на складах боєприпасів, що розташовані у районі міста Калинівка Вінницької області. Склад почали вибухати.

Начальник відділу зв’язків зі ЗМІ Міністерства оброни Олександр Мотузяник запевнив "Українську правду", що почути Калинівку у Києві неможливо.

Софія Лукашова, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування