Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БПП хоче робочу групу для реформ, яких вимагають під Радою

Четвер, 19 жовтня 2017, 10:09

Фракція БПП закликає голову Верховної Ради створити робочу групу, яка напрацює пропозиції щодо зміни виборчого законодавства та щодо Антикорупційного суду.

Про це заявила Ірина Луценко у кулуарах Верховної Ради перед початком засідання парламенту.

Хоча вона вважає, що вимоги мітингувальників – лише формальний привід для акції, депутати реагують на них.

"Ми налаштовані на голосування сьогодні за зняття недоторканності з народних депутатів… Питання Антикорупційного суду також буде розглядатися – і президент налаштований на прийняття його до кінця 2017 року. Визначення виборчої системи – це прерогатива депутатів", – сказала депутат.

Луценко нагадала, що раніше сама "Самопоміч" просила президента не втручатися у формування виборчого законодавства.

За її словами, "ті 6 законів, внесених щодо виборчого законодавства, говорять про те, що в депутатському корпусі немає порозуміння і розуміння до кінця, яким має бути виборче законодавство".

"Фракція БПП буде сьогодні обговорювати і виборче законодавство, але закликаємо парламент створити робочу групу", – сказала вона.

"Ми закликаємо спікера створити робочу групу як по виборчому законодавству, так і щодо концепції антикорупційного закону, який президент нанизає відповідними нормами – і подасть в парламент", – заявила Луценко.

"Антикорупційний закон працюватиме роки. Такі закони не пишуться на Майданах. Такі закони пишуть у спокійній обстановці, у консенсусній позиції – а не тиском і кровопролиттям", – переконана вона.

Луценко також закликала депутатів, які беруть участь в акції, прийти працювати: "Сідаймо і напрацьовуймо концепт. За президентом не заржавіє. В достатньо стислі терміни він внесе в зал (законопроект про Антикорупційний суд – ред.)", – сказала вона

Ірина Луценко повідомила, що щодо скасування депутатської недоторканності підтримуватиме президентський, а не депутатський законопроект.

"Президент пропонує розпочати процес зняття депутатської недоторканності в 2020 році. На то є дві причини", – сказала вона.

Луценко пояснила, що внесення змін до Конституції – тривалий процес: потрібно внести у порядок денний це питання і відправити пропозицію на висновок Конституційного Суду, та й зміни до Конституції не можна розглядати двічі впродовж одної сесії.

"Це буде після лютого. Ми ввійдемо у процес розгляду на кінець 2018 року. Якщо ми ввійдемо на 2019 рік – це майже й 2020-й рік", – сказала депутат і запевнила, що це не затягування, а намагання президента знайти 300 голосів на зміну Конституції.

Олена Рощенко, УП, доповнено

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування