Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НАЗК кажуть, що не отримували з АП вказівок у питанні "Рошену"

Середа, 22 листопада 2017, 12:20

У Національному агентстві з питань запобігання корупції не виявили порушень у тому, що президент Петро Порошенко передав управління корпорацією "Roshen" у сліпий траст.

Про це заявив член НАЗК на засіданні парламентського комітету з запобігання корупції Олександр Серьогін.

Депутат Юрій Дерев'янко спитав, чому не склали антикорупційний протокол з приводу того, що Петро Порошенко передав "Roshen" у "сліпий траст", який не є резидентом України і не має відповідних ліцензій Комісії з цінних паперів і фондовому ринку України.

Серьогін пояснив: "Національне агентство працює у такий спосіб: якщо Вам відомі відповідні факти, Ви можете викласти ці факти і направити їх до НАЗК, навіть анонімно. Ми відреагуємо".

З приводу перевірки він сказав:

"Члени НАЗК не впливають на уповноважених осіб. Ця особа має відповідні ключі доступу, яких не мають члени, перевіряє наявну інформацію і готує проект свого рішення. Цей проект виноситься на засідання членів НАЗК. Бувають випадки – і вони частішають, – коли ми не погоджуємося з позицією (уповноваженої особи)".

"По тому проекту, який був підготовлений, – до речі, Ганна Соломатіна тоді очолювала цей департамент, вона його завізувала і надала нам на розгляд… Ми розглянули те, що було знайдено і підтверджено – і в тому, що уповноважена особа зробила, ми не знайшли нічого, щоб не затвердити цей висновок", – сказав Серьогін.

"Проте якщо у вас є якісь інші дані, ми їх із задоволенням розглянемо – і якщо там будуть підстави, ніхто не застрахований від того, що ми наново не повернемося і не розглянемо відповідні факти", – додав він.

На уточнююче запитання, що порушень в електронній декларації Порошенка не виявлено, Серьогін сказав: "Уповноважена особа, яка несе відповідальність за доступ до реєстрів і перевірку, не знайшла. Вона підтвердила це відповідними документами. Ми це переглянули (на засіданні). Я особисто впевнився, що всі необхідні візи і погодження є…".  

З приводу того, що Rothschild Group не є резидентом України, член НАЗК сказав: "Національне агентство перевіряє відомості, зазначені у декларації, із фактичним станом речей. Якщо Ви знайдете у декларації будь-які інші вимоги, або щось воно (НАЗК) не охопило – повідомляйте, будемо розглядати".

На запитання Дерев'янка, чи отримували члени НАЗК вказівки від Адміністрації президента "не бачити" цих порушень, Серьогін відповів: "Особисто я не отримував".

"Я також не отримувала", – додала голова НАЗК Наталія Корчак.

Як відомо, керівник департаменту фінансового контролю НАЗК Ганна Соломатіна звинувачувала Корчак у фальсифікації перевірок і змові з "куратором" із Адміністрації президента.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...