Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов: Росія збільшила свій військовий контингент на Донбасі

П'ятниця, 24 листопада 2017, 10:32

Ескалація конфлікту на Донбасі і втрати Збройних сил України пов’язані зі збільшенням кількості російських військових на тимчасово окупованій території.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов 24 листопада.

"Відбуваються конфліктні ситуації між різними кримінальними угрупованнями, які входять до окупаційної адміністрації на окупованих територіях на сході нашої країни. І в зв'язку з цим загостренням російське військове керівництво збільшило військовий контингент, російський контингент, який знаходиться на окупованій території", - сказав він.

"У зв'язку з цим виникли проблемні питання, зокрема, й військові зіткнення, про які ми сьогодні знаємо. На жаль, під час цих зіткнень, зокрема, в районі Кримського, не тільки ворог поніс значні втрати, але і втрати понесли українські військові. Ми маємо протягом доби 5 загиблих", - додав Турчинов.

Він підкреслив, що це дуже серйозна для України проблема, але відзначив, що РНБО розуміла, що будуть загострення.

"Ми аналізували ситуацію і розуміли, що будуть відбуватись загострення у зв'язку зі збільшенням присутності російських військ на окупований території, але збройні сили України контролюють ситуацію", -  сказав Турчинов.

Він висловив переконання, що українські військові не лише дадуть відсіч "провокаціям російських військ", а й значно покращать свої позиції.

Як відомо, за минулу добу, 23 листопада, бойовики 7 разів порушили перемир'я – 5 бійців ЗСУ загинули, ще 4 – отримали поранення.

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування