Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Поліція: Під Жовтневим постраждали 32 силовика, відкрито 3 провадження

Неділя, 17 грудня 2017, 18:56
Поліція: Під Жовтневим постраждали 32 силовика, відкрито 3 провадження
прес-служба НП у Києві

Внаслідок сутичок під Жовтневим палацом постраждали 32 правоохоронці.

Про це ввечері 17 грудня повідомили у прес-службі столичного главку поліції. 

За даними НП, постраждалі - 15 нацгвардійців та 17 поліцейських - перебувають у лікарні із отруєнням невідомою речовиною, у декого зафіксовано забої тіла.

Інформація про інших травмованих уточнюється, зазначили у поліції. 

часники акції під Жовтневим палацом влаштували сутичку із правоохоронцями, під час штовханини вони почали застосовувати невідомий газ дратівливої дії, кидали петарди та пляшки з водою. Окрім того, у деяких військовослужбовців відібрали спецзасоби", - йдеться у повідомленні.

У поліції також додали, що за фактами подій біля Жовтневого розпочато три кримінальних провадження: за ст.15 ст.341 (Замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) КК. 

 
 
фото -прес-служба поліції києва 

"На цей час ситуація у столиці спокійна. Поліцейські продовжують нести службу у центральній частині Києва", - зазначили правоохоронці. 

Як відомо, лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі після участі у "Марші за імпічмент" та виступу на віче в центрі Києва заявив, що у Жовтневому палаці на вул. Інститутській буде облаштовано "координаційний штаб".

Після протистояння з силами Нацгвардії та правоохоронцями учасники акції прорвалися до холу Жовтневого палацу, але далі їх не пропустили нацгвардійці. У Жовтневому в цей час тривав концерт.

У поліції заявили, що за фактом подій під Жовтневим відкрито 2 кримінальних провадження та розглядаєтьс питання про відкриття провадження за ще однією статтею.

Сам Саакашвілі заявив, що не закликав учасників акції до захоплення Жовтневого палацу. 

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування