Порошенко внесе в Раду законопроект про військовий суд – Луценко

Понеділок, 18 грудня 2017, 11:44

Президент Петро Порошенко має намір внести до парламенту законопроект про військовий суд.

Про це на засіданні погоджувальної ради 18 грудня повідомила представник президента у ВР, депутат від "Блоку Петра Порошенка" Ірина Луценко.

"Інформую вас, що президентом буде внесено закон про військовий суд, який також є нагальним і є частиною судової реформи", - сказала Луценко.

Вона додала, що Порошенко також закликає Раду дати йому змогу внести законопроект про Антикорупційний суд.  

"Президент просить у четвер відкликати законопроект Соболєва, щоб він міг внести на розгляд свій законопроект про Антикорупційний суд", - сказала Луценко.

Також, за її словами, Порошенко закликає Верховну Раду пришвидшити процес обрання суддів Конституційного Суду за квотою парламенту. Наразі з 18 кандидатур 14 вже затверджені.

"Чотири залишається внести. Сьогодні засідає комісія при президентові, яка буде вносити 2 кандидатури. Президент закликає парламент, зокрема комітет профільний (з питань правової політики й правосуддя – ред.), який буде розглядати ще дві кандидатури до складу Конституційного суду, пришвидшити розгляд цього питання і якомога швидше завершити процес набору суддів  Конституційного Суду", - сказала Луценко.

Крім того, вона додала, що Порошенко закликає розглянути законопроекти 6674 та №6675, які стосуються є-декларування для громадських організацій.

Як відомо, 7 грудня Порошенко попередив, що самостійно внесе законопроект про Вищий антикорупційний суд, якщо до 11 грудня його не внесуть народні депутати.

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News