Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Трьом автомайданівцям оголосили підозру у побитті нардепа яйцями

Четвер, 21 грудня 2017, 12:45

Поліція повідомила про підозру в побитті курячими яйцями народного депутата Олега Барни активістам "Автомайдану" Сергію Хаджинову, Олегу Пушаку та Богдану Мельнику.

Про це "Українській правді" розповіли в "Автомайдані".

З отриманої підозри випливає, що 13 липня поруч із Верховною Радою в Києві активісти перекрили дорогу Барні, який йшов до ВР, та нанесли йому удари, "у тому числі використовуючи заздалегідь заготовлені курячі яйця".

Зокрема, заявляють правоохоронці, Хаджинов, тримаючи в руці яйце, наніс нею Барні удар по лівому плечі, а Пушак і Мельник по разу вдарили барну курячими яйцями по голові.

Таким чином, кажуть правоохоронці, активісти вимагали від депутата голосувати за зняття недоторканості з кількох нардепів.

Зокрема підозру оголошено за ч.2 ст.346 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча, легкі чи середні тілесні ушкодження). Карається позбавленням волі на строк від 4 до 7 років.

Як повідомив УП один з керівників "Автомайдану" Олексій Гриценко, за його інформацією, підозра лежала в поліції понад місяць. "А команда надійшла після того, як "Автомайдан" з'їздив до Луценка", - сказав він.

За словами автомайданівців, у день інциденту, 13 липня, Барна заявив у бік активістів, що ті "не є народом", і спробував закрити рот протестувальникам. У відповідь у нардепа полетіли яйця.

 
Олег Барна під час інциденту
Фото: automaidan.org.ua

Як відомо, 13 липня фракція БПП звернулася з вимогою до СБУ та поліції розслідувати інцидент, який стався з Барною біля Ради того ж дня.

Лідер фракції Артур Герасимов заявив, що близько опівдні депутата закидали яйцями активісти ГО "Автомайдан", а близько 17:30 в парламенті почалося голосування за позбавлення недоторканості нардепа Михайла Добкіна.

13 грудня двоє учасників "Автомайдану" отримали повістки із запрошенням з'явитися до Головного слідчого управління Національної поліції для участі у слідчих діях.

В "Автомайдані" припустили, що ці повістки пов’язані із їхньою акцією "Ковдра для генпрокурора" біля будинку Юрія Луценка з вимогою його відставки.

9 грудня у день протидії корупції учасники "Автомайдану" та громадські активісти вирушили до помешкання Луценка, вимагаючи припинити тиск на НАБУ та піти у відставку через те, що генпрокурор розкрив дані агентів НАБУ. Картату ковдру Луценку привезли як "символ корумпованості".

21 грудня у приміщенні Міністерства внутрішніх справ у Києві мав відбутися допит активістів "Автомайдану" Сергія Хаджинова, Олега Пушака і Богдана Мельника щодо інциденту із киданням яйцями в Барну. Про це повідомляв сайт ГО.

Євген Кізілов, Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування