У Росії відзвітували про військові втрати з початку операції в Сирії

Понеділок, 1 жовтня 2018, 01:17

У комітеті російської Ради Федерації з оборони та безпеки за три роки операції в Сирії нарахували 112 загиблих військовослужбовців ЗС Росії.

Про це повідомив голова комітету Віктор Бондарєв у зв'язку з третьою річницею операції РФ в Сирії, передає агентство Анадолу.

"На даний момент втрати наших Збройних сил в Сирії становлять 112 осіб, майже половина з яких загинула при катастрофі Ан-26 і в збитому Іл-20. З техніки втрачені 8 літаків, 7 вертольотів і, можливо, 1-2 БТР і бронеавтомобіля", - сказав Бондарєв.

Для порівняння він навів дані про втрати радянської армії в Афганістані: за 3 перших роки війни загинули близько 4,8 тисячі військовослужбовців, знищені не менше 60 танків, не менше 400 БТР, БМП і БРМД, 15 літаків і 97 вертольотів.

Нагадаємо, відомо також, що 7 лютого в Сирії загинули або були поранені 300 російських найманців. Це сталося, коли вони разом з проурядовими силами почали атаку на відомі позиції сирійських демократичних сил, підтримуваних США, і були повністю розбиті.

Також відомо, що крім ПВК "Вагнера", як мінімум з весни 2018 року в бойових діях в Сирії бере участь приватна військова компанія "Патріот", імовірно пов'язана з Міноборони РФ.

Про втрати серед найманців російські військові не звітують.

За даними правозахисників, участь РФ у військових операціях спільно з військами режиму Башара Асада протягом 36 місяців спричинила тисячі жертв і поранених.

Правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights повідомляє, що за три роки участі РФ у сирійській війні жертвами ударів російської авіації стали понад 18 тисяч осіб, в тому числі близько 8 тисяч цивільних осіб, з них 3135, - діти і жінки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: