Луценко назвав санкції піар-ходом Кремля і згадав про Гітлера

Четвер, 1 листопада 2018, 11:53

Генеральний прокурор Юрій Луценко не вбачає сенсу зважати на санкції, запроваджені Росією проти 322 громадян та 68 компаній України.

Про це він сказав, виступаючи перед студентами Українського католицького університету у Львові.

"Як на мене, це чистий піар-хід російського керівництва для створення серед підданих російської імперії враження, що вони ще щось можуть у цьому світі", – заявив Луценко на прохання прокоментувати запровадження санкцій.

"Якщо Путіну завадив цей (український – ред..) список – це предмет гордощів для нас. Якщо він думає, що когось цим (відповіддю) налякає – навряд чи", – додав він.

Генпрокурор зізнався, що перевірив, чи є він у санкційному списку: "І з задоволенням побачив, що є. Значить, я на правильному шляху"

"На територію Російської Федерації я не заїжджав, здається, з '90-х років – і якось не планую відвідувати цю імперію, яка фактично оголосило війну цивілізованому людству", – парирував він.

У міжнародному плані, за словами Луценка, йому вже дошкуляли.

"Якщо я є в списку неугодних Путіна або Януковича, або їм подібних діячів – для мене це просто предмет зайвого внутрішнього переконання, що ми все робимо правильно", – сказав генпрокурор.

"Я сильно не надавав би значення цьому списку. Я думаю, він не вартий того, щоб Україна всерйоз його обговорювала. Ми на своїй землі, на своєму законі, у своїх правах – і що думає про це кремлівська кліка, мене менш за все цікавить. Принаймні доти, доки вони не покинуть нашої території", – додав він

На думку Луценка, після того можливі якісь міжнародні стосунки, а "до того часу ми у стані війни".

"Про що говорив, умовно кажучи, Гітлер – абсолютно не цікавило Черчіля. Про що заявляв Гіммлер або Геббельс – абсолютно не цікавило Рузвельта, він був у своєму праві, захищаючи свою цивілізацію. Я так само", – зазначив він.

1 листопада Росія запровадила спеціальні економічні заходи щодо 322 фізичних осіб та 68 юридичних осіб з України. Йдеться про замороження рахунків, цінних паперів і майна на території Росії, а також про заборону на виведення капіталу за межі РФ

До списку санкцій потрапили син президента Олексій Порошенко, який є депутатом Верховної Ради, і різні високопосадовці. Є у списку і генпрокурор Юрій Луценко, хоча його дружини Ірини, яка є нардепом і представником президента у Верховній Раді, у списку немає.

Санкцій проти президента України не запроваджували.

Натомість вони зачепили багатьох відомих бізнесменів.

У червні 2018 року президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони України щодо запровадження санкції до 14 фізичних осіб і 30 юридичних осіб із Росії.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: